Een dakdekker vertelt:

Ikbendakdekker: Roy Schaefer

Ikbendakdekker: Roy Schaefer

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. Na een aantal jaar begon het ondernemerschap te kriebelen. De transportsector vond hij niet interessant genoeg voor een eigen zaak. De dakdekkerswereld was dat wel.

Ondernemen tegen de berg op

Wiro Dakwerken | Roy Schaefer
Wiro Dakwerken | Roy Schaefer

Waarom dan starten in het dakdekken? Roy vertelt: ‘Mijn vader Wiel werkte al 35 jaar als dakdekker, dus ik was er niet onbekend mee. Samen met hem begon ik in 2008 Wiro Dakwerken. Ons bedrijf specialiseert zich in de gangbare uitvoering van dakwerk en vervaardigt daarnaast dakconstructies en andere dakgerelateerde timmerwerken. We startten in een moeilijk jaar, gezien de financiële crisis die uitbrak. En ook de jaren die volgden bleven lastig, met faillissementen van aannemers en lastige concurrentie van zzp’ers. Gelukkig hebben we onze zaken goed op de rit en zijn er nog veel mensen die toch voor vakmanschap kiezen.

Verkopen van vakmanschap

Wiro Dakwerken | Roy Schaefer
Wiro Dakwerken | Roy Schaefer

Uiteraard klom Roy niet onvoorbereid het dak op, maar volgde hij hiervoor de benodigde bouwkundige cursussen. Roy vertelt: ‘Toch duurde mijn tijd op het dak niet lang. We kregen het namelijk al zo druk, dat we mensen in dienst zijn gaan nemen. Ik ben daarom fulltime op kantoor gaan zitten, om aanvragen te verwerken en alles in goede banen te leiden. Denk dan aan planning, werkvoorbereiding, inkoop en alles wat als ondernemer op je pad komt. Het commerciële aspect bevalt mij namelijk enorm. Ik vind het prachtig om bij de mensen thuis echt mooi vakmanschap te verkopen.’

Gedreven

Wiro Dakwerken | Roy Schaefer
Wiro Dakwerken | Roy Schaefer

Op de vraag wat Wiro Dakwerken onderscheidt van anderen, geeft Roy lachend antwoord: ‘Ons afwerkingsniveau is gewoon heel goed. Dat durf ik best te zeggen. Waar anderen misschien prijsgerichter werken, zijn wij meer van het finetunen. Zo werken we bij voorkeur ook alleen met de keramische pannen van Wienerberger vanwege de hoge kwaliteit, goede advisering en logistieke organisatie. Denk ook aan het geven van een goed advies over kleurencombinaties en welk soort afwerkingsmateriaal het beste bij het pand past. En we verlijmen een boeiboord bijvoorbeeld liever dan dat we schroeven. Dat soort details in de gaten houden, maakt dat je een constante kwaliteit levert.’

Gerelateerde artikelen

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. 

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken.

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf.

10 jaar geleden startte Piet Hezemans als dakdekker. Na een paar jaar als zzp’er, begon hij zijn eigen dakdekkersbedrijf: Hezemans Dakwerken.

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind (57 jaar) is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in.

Dit jaar viert hofleverancier Gebr. Janssen zijn 130e verjaardag. Wat in 1886 onder leiding van Johannes Janssen begon als eenmans dakdekkerszaak.

Hard werken, niet zeuren en de lijntjes kort houden. Die filosofie heeft AA-Dak BV uit Den Dungen geen windeieren gelegd.