Inspiratie

TuinVisie / Rietbergen Hoveniers
Bronkhorst Buitenleven

Keramiek in de tuin

Straatbakstenen van Wienerberger geven op duurzame wijze karakter aan tuinen, terrassen en opritten. 

De juiste keuze voor bestrating kan bijdragen aan het creëren van mooie zichtlijnen en duidelijke contouren. Aan tuinen waarin het heerlijk vertoeven is, liefst het hele jaar door. Maar wat is nu eigenlijk de juiste keuze voor bestrating? Wat valt er allemaal te kiezen?

Ga er maar eens lekker voor zitten en laat je inspireren. 

 

imagine!

magazine over keramische tuinbestrating

 

Met imagine! willen we je helpen om de juiste bestratingskeuzes te maken voor de (her)inrichting van je tuin. Want voor de meeste mensen is het een uitdaging om hun tuin mooi in te richten en ervoor te zorgen dat deze onderhoudsvriendelijk is en blijft.

Dit vraagt om een juiste balans tussen natuurlijke harmonie en ruimtelijke ordening. De juiste keuze voor bestrating kan bijdragen aan het creëren van mooie zichtlijnen en duidelijke contouren. Aan tuinen waarin het heerlijk vertoeven is, liefst het hele jaar door.

Maar wat is nu eigenlijk de juiste keuze voor bestrating? Wat valt er allemaal te kiezen? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Dat ontdek je in imagine!

Tuin | Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem is een residentieel dorp aan de rand van Gent. Privacy, rust en levenskwaliteit staan er centraal. Statige woningen kijken er uit op de Leie of op het golfterrein. Ooit was het de geliefde pleisterplaats van tal van kunstenaars, die ze nu als de Latemse School aanduiden.

Tuin | Seilles

In het Belgische Seilles, provincie Namen, wenste een particuliere opdrachtgever een bijzondere tuintrap van straatbakstenen. De zandgele waalformaat bakstenen passen qua kleur perfect bij de woning.

Ontwerpwedstrijd | Tuinenfestival, Appeltern

Visio Vireo Tuinen is een van de winnaars. De inzending ‘Synthese’, met gedurfd materiaalgebruik als inheems kastanjehout, cortenstalen bakken en geglazuurde straatbakstenen en klinkers, bleek een fantastische interpretatie van het thema ‘Dromend van Holland'.