Tools & services

Kantoor van Wienerberger Nederland

Gestandaardiseerde, hoogwaardige BIM content

Gestandaardiseerde, hoogwaardige BIM-content is essentieel voor elk BIM-project. Daarom biedt Wienerberger op maat gegenereerde texturen, voorzien van alle bijbehorende productinformatie. Als Autodesk Revit-gebruiker voeg je bovendien eenvoudig specifieke productdata van gevelbakstenen en dakpannen toe aan je BIM-software.

Altijd de juiste informatie beschikbaar

Met BIM (Bouw Informatie Modellering) kun je alle relevante informatie gedurende het gehele bouwproces opslaan, gebruiken en beheren in een digitaal (3D-)gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde, altijd beschikbare en actuele informatie. Zo zorg je voor snellere en betere gedeelde inzichten met als resultaat: tijdwinst en reductie van foutmarges.

Met de textuurgenerator maak je texturen en download je ze als PNG-bestand, bijvoorbeeld voor het maken van tekeningen of visualisaties. Voor Autodesk Revit gebruikers is specifieke productdata beschikbaar in RVT-formaat. Alle BIM-content vind je eenvoudig op de specifieke productpagina’s van de gevelbakstenen en dakpanmodellen. Via de productzoeker ga je naar het specifieke product van jouw keuze. Nadat je een textuur hebt gemaakt, vraag je met een paar klikken de gewenste technische (en grafische) artikelinformatie op. Eenvoudig én snel.

 

Terca gevelstenen

Content voor je BIM-software

Genereer direct een textuur op de productpagina’s van de specifieke gevelsteensortering en download eenvoudig de gewenste bestanden. De artikelinformatie van de gekozen gevelbaksteen staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Om deze niet onnodig groot te maken, ontvang je tegelijk een link die verwijst naar de betreffende gevelbaksteensortering op onze site. Hier vind je alle aanvullende informatie die je zoekt.

 

Koramic dakpannen

Online BIM-generator

Naast texturen bieden we net als bij de gevelbakstenen ook alle dakpan-gerelateerde informatie en parameters voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Ook hierin is een link beschikbaar naar aanvullende informatie. Om het Revit-bestand niet onnodig groot te maken, is de geometrie van de Revit-familie zo eenvoudig mogelijk gehouden.

Naast de Revit-familie van het dak respectievelijk de dakpan, hebben we ook een aantal veel gebruikte hulpstukken aan de BIM-tool toegevoegd, zoals gevelpannen en vorsten. Je vindt zowel geometrieën als 2D-detailcomponenten voor Revit om doorsneden en details mee te maken. Download de bestanden op de productpagina's.

 

Nieuwbouw tandartsenpraktijk | Gytsjerk, Friesland | Gevelbakstenen: Virtua VF en LF400 | Architect: Dorenbos Architecten | Aannemer: Salverda, Muinen

Vragen als bouwprofessional?

Neem dan contact op met de afdeling Technische Ondersteuning. Ben je particulier, dan verwijzen wij je graag door naar de bouwmaterialenhandelaar.