Referenties

Bekijk inspirerende projectreferenties van zowel nieuwbouw-, renovatie-, utiliteitsbouw-, openbare ruimte als tuinprojecten.

Nieuwbouw

Nieuwbouw sociale woningbouw Persoonshaven | Rotterdam

Sociale woningbouw met een injectie van oudheid. 'Door oneindig te zoeken naar slimme oplossingen kun je wel degelijk met weinig budget iets moois maken.' aldus Hans van der Heijden, architect.

Nieuwbouw Klopgebouw en appartementen | Utrecht

Het Klopgebouw staat trots aan de waterkant, net naast de Oranjebrug bij de entree van een nieuw woongebied in Utrecht. Nog niet zo lang geleden - begin deze eeuw - was hier een bloeiende industrie: toen ronkten de motoren van fabrieken en reden de bedrijfswagens af en aan.

Nieuwbouw appartementen The George | Zuidas, Amsterdam

‘Dit wordt een heel bijzonder gebouw.’ Paul Spaargaren van BAM Wonen heeft het over The George, het gebouw dat in aanbouw is aan de Boelegracht in Amsterdam. Nu is het nog een diepe bouwput; vroeg in 2019 kunnen de metselaars aan de slag met een bijzonder patroon met geglazuurde bakstenen. 

Renovatie

Renovatie woningbouw | La Roue, Brussel

Het woningbouwproject La Roue ligt pal naast de verhoogde spoorlijn tussen het noorden en zuiden van Brussel. Pierre Blondel ontwierp op een driehoekig kavel een opvallend woongebouw voor sociale huur.

Renovatie winkelcentra | Leeuwarden & Nijmegen

Ook in de wereld van supermarkten waait een nieuwe wind als het gaat om de aanpak van gevels. Twee recent opgeleverde winkelcomplexen in Leeuwarden en Nijmegen tonen opmerkelijk materiaalgebruik: de gevels zijn opgebouwd uit gestapelde en geschroefde elementen.

Renovatie Beurs van Berlage | Damrak, Amsterdam

De Beurs van Berlage in het hartje van Amsterdam is een architectonisch kunstwerk, opgetrokken uit fraai metselwerk. Ook de gemetselde binnenwanden met glazuurbaksteen in uiteenlopende kleuren vertellen verhalen. 

Utiliteitsbouw

Nieuwbouw Stadhuiskwartier | Deventer

In het ontwerp van het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer was het belangrijk om rekening te houden met de historische omgeving. “De bestaande stedenbouwkundige structuur bestaat uit binnenpleinen, grote straten en kleine steegjes en doorgangen richting de IJssel.

Nieuwbouw pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje | Zeewolde

Het sprookje voor pannenkoekenhuis Hans en Grietje kwam bijna ten einde door een allesverwoestende brand. De eigenaren waren vastbesloten om het pand razendsnel te herbouwen.

Nieuwbouw Jeroen Bosch ziekenhuis | ‘s-Hertogenbosch

De woorden ‘gezelligheid’ en ‘kleinschaligheid’ lijken op het eerste gezicht niet samen te gaan met de fusie van drie ziekenhuizen. 

Openbare Ruimte

Herontwikkeling | St. Jansbeek, Arnhem

De beek verbindt de oude en nieuwe binnenstad, waarbij het laatste deel – uit de tijd van de wederopbouw – een gebied is met grote transformatie-opgaven. Het is een ingreep met lef.

 

Reconstructie | Jachthaven, Steenbergen

Steenbergen, in westelijk Noord-Brabant, is via de Steenbergsche Vliet verbonden met de Zeeuwse wateren. De link met het open water is een toeristische kans.

Herinrichting | Erasmus MC, Rotterdam

Een plein met 15.000 bezoekers per dag. ‘Maar waar zijn de zebrapaden?’ Het is de meest gestelde vraag over het nieuwe plein voor het nieuwe Erasmus Medisch Centrum. Maar die zebrapaden komen er juist niet.

Tuin

Privé-project | Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem is een residentieel dorp aan de rand van Gent. Privacy, rust en levenskwaliteit staan er centraal. Statige woningen kijken er uit op de Leie of op het golfterrein. 

Realisatie tuintrap | Seilles, België

In het Belgische Seilles, provincie Namen, wenste een particuliere opdrachtgever een bijzondere tuintrap van straatbakstenen. De zandgele waalformaat bakstenen passen qua kleur perfect bij de woning.

Privé-project | Deinze

Het ontwerpen en aanleggen van een tuin zou men kunnen beschouwen als een kunstmatige en verstorende ingreep in de natuur. Het resultaat moet er echter steeds op gericht zijn om zo snel mogelijk de link met de omringende natuur te herstellen en zo mogelijk nog te versterken.