Referenties

Bekijk hier projecten die gemaakt zijn van enkele van de meest duurzame Wienerberger bouwmaterialen die momenteel beschikbaar zijn. Als je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende bouw-, verbouw-, bestrating- of tuinproject, dan ben je hier aan het goede adres.
 
Onderstaand een breed scala aan referentiepagina's met nieuw gebouwde projecten die onze keramische bouwmaterialen laten zien, evenals nieuwe duurzame bouwmaterialen, zoals Leadax Roov en Wevolt; die een revolutie teweegbrengen in de industrie. We hebben ook renovatieprojecten, projecten in de openbare ruimte met straatbakstenen en prachtige tuinprojecten met sierbestrating. Laat onze referentiepagina's je creativiteit en verbeelding prikkelen.

Nieuwbouw

Markante woontorens | Havenkade, Nijmegen

Aan de lange kant van de Waalhaven in Nijmegen zijn een aantal duurzame en stijlvolle woongebouwen verrezen. Het Rotterdamse bureau JURY! architecture · urbanism · design ontwierp voor de Havenkade twee woontorens en een appartementenblok. Blikvanger en markant herkenningspunt is de hoogste toren van ruim 70 meter aan de kop van het project.

MaduraMax voor acht seniorenwoningen | Groningen

De kroon op het werk van de acht nieuwbouw seniorenwoningen in de binnenstad van Groningen wordt gevormd door de MaduraMax grootformaat dakpan. Het klassieke uiterlijk komt goed tot zijn recht en draagt bij aan de vriendelijke uitstraling van het project. Bovendien is deze pan door z’n formaat snel en daarmee economisch te leggen. 

Circulaire dakbedekking | Hotel Heppie

In de bossen van Vierhouten op de Veluwe opent begin 2024 Hotel Heppie. Een locatie waar Stichting Het Vergeten Kind kwetsbare kinderen een vakantie of weekendje weg biedt. Zo leverde Wienerberger, deels gesponsord, naast de straatbakstenen ook de circulaire oplossing voor platdakbedekking Leadax Roov.

Renovatie

Kleurrijke glazuurbakstenen als kunstwerk | Longley Place

De geslaagde transformatie van het appartementencomplex Longley Place in Brighton is een sprekend voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen EPR Architects en Wienerberger. Het gebouw is een levendig kunstwerk met geglazuurde bakstenen in 20 verschillende tinten.

Renovatie appartementen en winkels | Meppel

Aan de Hoofdstraat in Meppel ontfermde Morphique Architecten zich over het leegstaande ‘Scheer en Foppen’ winkelpand. Daarbij koos de architect voor de smalle gevelbaksteen Archipolis Barn Bruin, een strengpers in EcoBrick formaat. Uitermate geschikt voor mooi én duurzaam bouwen met een lagere milieubelasting.

Renovatie villa met X-Roof | Bilthoven

Na een werkzaam leven genieten Otto en zijn vrouw Linda van hun welverdiende pensioen. Dat doen ze vanuit hun villa in een bosrijke omgeving in Bilthoven, die elf jaar geleden onder architectuur werd gebouwd. Om hun steentje bij te dragen aan energiebesparing, kozen ze recent voor Wevolt X-Roof zonnepanelen.

Openbare Ruimte

Herinrichting markt en havenkades | Zevenbergen

Het Brabantse stadje Zevenbergen beschikte van oudsher over een haven. Begin jaren ’70 werd deze gedempt ten behoeve van een winkelstraat, parkeerruimte en marktplaats. In deze vorm kreeg het gebied een belangrijke betekenis voor Zevenbergen.

Herinrichting | Geitenkamp, Arnhem

De Geitenkamp is een grotendeels versteende wijk met grote hoogteverschillen. Om de wateroverlast een halt toe te roepen, besloot de gemeente om de regenwaterafvoer af te koppelen van het bestaande riool.

Herinrichting | Centrum, Volendam

Met de Volendam-mix die werd gebruikt voor de herinrichting van het Zuideinde, het Europaplein en de Dril in Volendam, sluit de gemeente Volendam-Edam naadloos aan bij de sfeer en identiteit van de oude straatjes.

Tuin

Privé-project | Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem is een residentieel dorp aan de rand van Gent. Privacy, rust en levenskwaliteit staan er centraal. Statige woningen kijken er uit op de Leie of op het golfterrein.

Ontwerpwedstrijd | Tuinenfestival, Appeltern

Visio Vireo Tuinen uit Steenbergen is een van de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor het Appeltern Tuinenfestival 2014. De inzending ‘Synthese’, met gedurfd materiaalgebruik bleek een fantastische interpretatie van het thema ‘Dromend van Holland'.

Realisatie tuintrap | Seilles, België

In het Belgische Seilles, provincie Namen, wenste een particuliere opdrachtgever een bijzondere tuintrap van straatbakstenen. De zandgele waalformaat bakstenen passen qua kleur perfect bij de woning.