Referenties

Bekijk hier projecten die gemaakt zijn van enkele van de meest duurzame Wienerberger bouwmaterialen die momenteel beschikbaar zijn. Als je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende bouw-, verbouw-, bestrating- of tuinproject, dan ben je hier aan het goede adres.
 
Onderstaand een breed scala aan referentiepagina's met nieuw gebouwde projecten die onze keramische bouwmaterialen laten zien, evenals nieuwe duurzame bouwmaterialen, zoals Leadax Roov en Wevolt; die een revolutie teweegbrengen in de industrie. We hebben ook renovatieprojecten, projecten in de openbare ruimte met straatbakstenen en prachtige tuinprojecten met sierbestrating. Laat onze referentiepagina's je creativiteit en verbeelding prikkelen.

Nieuwbouw

Toekomstbestendige flexwoningen met circulaire platdakbedekking | Feijenoord, Rotterdam

Om de groeiende woningnood in Nederland te verlichten, worden steeds vaker flexwoningen met een tijdelijk karakter ingezet. Zulke woningen zijn modulair, verplaatsbaar en recyclebaar. Zo ook de 44 Megaplex stapelwoningen voor de wijk Feijenoord in Rotterdam.

Kleinschalige woonzorglocatie | Hofje Wendakker, Heerde

Architectuur die past bij een innovatief zorgconcept en gevelbakstenen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Dat zijn de bijzondere kenmerken van woonzorglocatie Hofje Wendakker aan de rand van het centrum van Heerde.

Nieuwbouw woonblokken Sinfonia | Leidsche Rijn, Utrecht

In de Utrechtse nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn zijn met Sinfonia twee nieuwe woonblokken gerealiseerd, waarin twee architecten hun liefde voor bakstenen tot leven laten komen.

Renovatie

Dakrenovatie Wevolt zonnedakpan | Heemstede

Wonen in een karakteristieke, vrijstaande jaren dertig woning in Heemstede heeft niet alleen veel charme. Als het aankomt op duurzaamheid brengt het ook specifieke uitdagingen met zich mee. De Wevolt zonnedakpan bood uitkomst.

Renovatie Schoenenkwartier | Raadhuisplein, Waalwijk

Civic Architects kreeg de opdracht om een ‘leermuseum’ te plaatsen in een deel van het ensemble van gebouwen door Alexander Kropholler rond het Raadhuisplein in Waalwijk. Het plan werd omgedoopt tot Schoenenkwartier en kreeg ruimte voor ontmoeting en bedrijvigheid. 

Wevolt X-Roof renovatie appartementsgebouw | The Connection Rotterdam

‘Het volledige dak op het zuiden is één vlak, als een geïntegreerd zonnepaneel’, vertelt Jeroen Schipper, architect en oprichter van Orange Architects. Het pand in kwestie is een voormalig telefoniegebouw van de PTT, een robuust bakstenen gebouw aan de Binnenrotte in Rotterdam, nu bekend als The Connection. 

Openbare Ruimte

Herinrichting markt en havenkades | Zevenbergen

Het Brabantse stadje Zevenbergen beschikte van oudsher over een haven. Begin jaren ’70 werd deze gedempt ten behoeve van een winkelstraat, parkeerruimte en marktplaats. In deze vorm kreeg het gebied een belangrijke betekenis voor Zevenbergen.

Herinrichting | Geitenkamp, Arnhem

De Geitenkamp is een grotendeels versteende wijk met grote hoogteverschillen. Om de wateroverlast een halt toe te roepen, besloot de gemeente om de regenwaterafvoer af te koppelen van het bestaande riool.

Herinrichting | Centrum, Volendam

Met de Volendam-mix die werd gebruikt voor de herinrichting van het Zuideinde, het Europaplein en de Dril in Volendam, sluit de gemeente Volendam-Edam naadloos aan bij de sfeer en identiteit van de oude straatjes.

Tuin

Privé-project | Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem is een residentieel dorp aan de rand van Gent. Privacy, rust en levenskwaliteit staan er centraal. Statige woningen kijken er uit op de Leie of op het golfterrein.

Ontwerpwedstrijd | Tuinenfestival, Appeltern

Visio Vireo Tuinen uit Steenbergen is een van de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor het Appeltern Tuinenfestival 2014. De inzending ‘Synthese’, met gedurfd materiaalgebruik bleek een fantastische interpretatie van het thema ‘Dromend van Holland'.

Realisatie tuintrap | Seilles, België

In het Belgische Seilles, provincie Namen, wenste een particuliere opdrachtgever een bijzondere tuintrap van straatbakstenen. De zandgele waalformaat bakstenen passen qua kleur perfect bij de woning.