Kennis & advies | Dak

Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen of renoveren van een dak, en het toepassen van keramische dakpannen? Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een hellend dak? En, hoe kan je eventuele problemen bij storm voorkomen? Hoe kan je tijd besparen bij het dekken van een dak? Op al deze vragen, en nog veel meer, vind je hier een passend antwoord. 
 
Ook informeren we je graag over de perfecte afwerking van een keramisch dak. Lees over de hulpstukken die we precies hebben afgestemd op onze dakpanmodellen. Ontdek welke bevestigingsmaterialen en andere daktoebehoren je kunt gebruiken voor het beste resultaat.

Techniek & verwerking | voorbereiding

In de voorbereiding kunnen onze tools en services helpen. Wij bieden je bijvoorbeeld diverse texturen, bestekteksten en BIM-gereateerde informatie in bruikbare bestandsformaten. Ook kun je monsters bestellen. In het downloadcentrum zijn CAD-tekeningen van de keramische dakpannen en hulpstukken te downloaden. De CAD-tekeningen zijn beschikbaar in DWG bestandsformaat.

Techniek & verwerking | uitvoering

Wienerberger heeft voor ieder panmodel een passende panhaak, die ervoor zorgt dat je dakpannen blijven liggen.

Techniek & verwerking | daktoebehoren

Voor een optimale waterafvoer tussen twee naar binnen gerichte dakvlakken wordt een kilgoot geplaatst.

Techniek & verwerking | hulpstukken

Zorg bij de opbouw van het dak voor een goede ventilatie van de ruimte tussen de dakpannen en de onderliggende constructie (de dakspouw).

Kwaliteit

Alle Koramic producten worden geproduceerd volgens een beproefde knowhow en zijn onderworpen aan de strengste kwaliteitseisen.

Verbreding & verdieping

Dakrenovatie

Toepassingen