Productinformatie

Vieilli-sorteringen voor een authentiek kleurresultaat bij renovatie

Vieilli-sorteringen voor een authentiek kleurresultaat bij renovatie

Nederland kent veel steden en dorpen met een rijke architectonische historie. Bij een dakrenovatie van een historisch of monumentaal pand is het dan ook zonde om dakpannen die er splinternieuw uitzien op het dak te leggen. Wienerberger ontwikkelde de vieilli-afwerking, een afwerking die ervoor zorgt dat de dakpannen perfect in het oude stadsbeeld passen.

 

Rijke architectonische historie

Oude Holle Sinus vieilli rood. Vrijstaande woning in natura stijl, Rossum. Overige informatie onbekend.
Vrijstaande woning in natura stijl | Rossum

Nederland kent veel steden en dorpen met een rijke architectonische historie. Denk bijvoorbeeld aan oude hoeves, rustieke landhuizen of karakteristieke panden in de binnenstad. De vaak eeuwenoude daken van deze historische panden hebben een prachtig patina – een kleurschakering die door natuurlijke omstandigheden is gevormd. Mos, roet en zelfs vogelpoep zorgen voor authentieke kleurnuances. Bij een dakrenovatie van een historisch of monumentaal pand is het dan ook zonde om dakpannen die er splinternieuw uitzien op het dak te leggen.

Vieilli-sortering

Oude Holle 451 Vieilli Blauw Gesmoord 714 | Nieuwbouw Villa | Kesteren | Completion Date: 2012-10-01
Nieuwbouw Villa | Kesteren

Op verzoek van dakdekkers en Monumentenzorg Nederland ontwikkelde Wienerberger de vieilli-afwerking, een afwerking die ervoor zorgt dat de dakpannen perfect in het oude stadsbeeld passen. De vieilli-kleureffecten worden direct meegebakken we in de dakpan. Het resultaat? Een dakpan met de verweerde uitstraling van vroeger, en de garantie en kwaliteit van nu. De vieilli-afwerking is beschikbaar voor diverse modellen in de kleuren natuurrood en blauw gesmoord. Het mooiste effect krijg je door beide kleuren door elkaar te gebruiken op het dak. De verhoudingen van deze mix kun je zelf bepalen.

Oude Holle 451 Vieilli Blauw Gesmoord en Oude Holle 451 Vieilli Rood | Nieuwbouw 2-onder-1-kapwoningen | Nautisch Kwartier, Huizen | Architect: Wijbenga Architecten & Adviseurs, Sneek | Completion Date: 2007-01-01

Meer informatie over authentieke vieilli sorteringen?

Neem contact op met onze dakpanspecialisten.

Referentieprojecten