Statige tuintrap voor jaloersmakend uitzicht

Tuintrap Seilles, België

Tuin | Seilles, België

In het Belgische Seilles, provincie Namen, wenste een particuliere opdrachtgever een bijzondere tuintrap van straatbakstenen. De zandgele waalformaat bakstenen passen qua kleur perfect bij de woning.

De opdracht voor Horti Concept was een trap te realiseren die het hoger gelegen terras en de vijver met de lagergelegen tuin zou verbinden. De bijna monumentale trap kreeg treden van maximaal 10 centimeter hoogte. De hellingsgraad past als vanzelfsprekend in het glooiende Ardennenlandschap.

Blikvanger

De bescheiden treden nodigen uit tot rustig passeren, om in elke bocht van het jaloersmakende uitzicht te genieten. De blikvanger begint in het midden van het talud van kamperfoelie en wordt breder op een tussenterras, afgebakend door een muurtje opgebouwd uit klinkers.

De trap komt uit in het lagergelegen gedeelte. Daar werd er een soortgelijk talud geplaatst die ook met kamperfoelie werd beplant. De tuin mét trap vormt nu een coherent geheel, de oorspronkelijke landschappelijke waarden respecterend. De zandgele waalformaat bakstenen (Siena) passen qua kleur perfect bij de woning. Een trapopbouw van klinkers realiseren getuigt van enige ‘constructieve durf’, ook om de gebaande paden te verlaten.

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Aannemer: Horti Concept, Andenne (Seilles)
  • Handelaar: Bigmat - Andenne Matériaux
  • Jaar van realisatie:
  • Tuinbestrating: Wienerberger - Siena WF

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.