Een dakdekker vertelt:

Ikbendakdekker: Het geheim van Schaap Pannendaken

Ikbendakdekker: Het geheim van Schaap Pannendaken

Bijna een halve eeuw werkervaring, een groep gespecialiseerde medewerkers en vooral: heel veel liefde voor het vak. Met die ingrediënten bedient dakdekkersbedrijf Schaap Pannendaken uit ’s-Graveland sinds 1968 talloze tevreden klanten in West-Nederland. Het winnende recept? ‘Uitstekende kwaliteit leveren, van schoorsteen tot nok. Het is het totaalplaatje dat telt.’

Volgeboekt

Schaaps Pannendaken Dakdekkers bedrijf
Schaaps Pannendaken Dakdekkers bedrijf

Die filosofie legt het bedrijf geen windeieren. Stephan Schaap zag zijn onderneming, die hij samen met compagnon Ruurd Dijs runt, de afgelopen jaren flink groeien. ‘Inmiddels hebben we ongeveer 25 man in dienst en onlangs kochten we onze tweede kraan aan. Ja, het gaat goed met de zaak.’ Dat blijkt ook uit de hoeveelheid werk die er gepland staat. Grotendeels met werk voor particuliere klanten, maar ook veel bedrijven kloppen aan. Voor nieuwbouw én renovatie.

Niet zomaar ‘even een dakje leggen’

Schaaps Pannendaken Dakdekkers bedrijf
Schaaps Pannendaken Dakdekkers bedrijf

En dat zonder reclame te maken. De meeste opdrachten komen binnen via mond-tot-mondreclame. Het geheim? De liefde voor het vak. Stephan: ‘Ik zit nu zelf ruim 30 jaar in het vak en ben nog iedere dag ontzettend blij dat ik dit werk mag doen. We houden ervan om mooie dingen te maken en klanten tevreden te maken. Als wij langskomen, dan is het nooit een kwestie van ‘even een dakje leggen’. We gaan met de klant in gesprek, luisteren naar zijn wensen en laten hem alle mogelijkheden zien. Oók de werkzaamheden die je niet direct van een dakdekker verwacht. Dankzij onder meer onze eigen timmermannen en loodgieters kunnen we een totaalpakket bieden. Dat waardeert de klant enorm.’

Goede relaties

Een goede relatie met de klant, daar doen Stephan en zijn collega’s het uiteindelijk voor. ‘Het voelt gewoon goed als tevreden klanten naderhand bellen of ons zelfs een kaartje sturen om ons te bedanken.’ Hij is ook blij met de goede relatie met Wienerberger. ‘Onze contactpersoon bij Wienerberger komt regelmatig over de vloer. Niet zo gek natuurlijk, want we gebruiken heel wat Wienerberger-producten, onder andere keramische leipannen, zie foto boven.’ De dakrenovatie van 47 verschillende kleine villa’s in Bloemendaal is ook een uniek project. Stephan: ‘Een bijzonder leuke klus, omdat ieder huis – en dus ieder dak – weer anders is. Dat biedt een mooie uitdaging en daar hou ik van.’

Gerelateerde artikelen

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. 

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken.

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf.

10 jaar geleden startte Piet Hezemans als dakdekker. Na een paar jaar als zzp’er, begon hij zijn eigen dakdekkersbedrijf: Hezemans Dakwerken.

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind (57 jaar) is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in.

Dit jaar viert hofleverancier Gebr. Janssen zijn 130e verjaardag. Wat in 1886 onder leiding van Johannes Janssen begon als eenmans dakdekkerszaak.

Hard werken, niet zeuren en de lijntjes kort houden. Die filosofie heeft AA-Dak BV uit Den Dungen geen windeieren gelegd.