Een dakdekker vertelt:

Ikbendakdekker: Pekadak is klaar voor de toekomst

Ikbendakdekker: Pekadak is klaar voor de toekomst

Geen woorden, maar daken. Het motto van dakdekkersbedrijf Pekadak uit Groesbeek is niet alleen erg catchy, het is ook daadwerkelijk waar het bedrijf voor staat. Bij Pekadak houden ze namelijk niet van poespas. Geen eindeloze gesprekken, geen vervelende randzaken. Gewoon: uitstekende daken maken, dát is waar ze voor staan. En dat doen ze op een bijzonder moderne manier. ‘Alles gaat bij ons via de cloud’.

Hart voor de zaak

‘Aannemers zitten niet te wachten op mooie praatjes of ellenlange presentaties’, vertelt Bart Hock, projectleider bij Pekadak. ‘Goede afspraken maken en die nakomen. Daar houden ze van. Dat is dan ook precies wat we doen.’ Een aanpak die werkt. Pekadak bedient sinds 1982 klanten in heel Nederland. Met een hecht team van in totaal zo’n 80 medewerkers verzorgen ze zowel renovatieprojecten als nieuwbouwklussen. In dat vaste team schuilt volgens Bart de kracht van Pekadak: ‘Onze medewerkers zijn betrouwbaar, hebben hart voor de zaak en zijn echt goed in wat ze doen. Van het plaatsen van de muurplaat tot het leggen van de pannen;  we zorgen voor het complete plaatje. Klanten waarderen dat.’ 

Werken in de cloud

Om het werk zo efficiënt mogelijk te doen, digitaliseert de Groesbeekse dakdekker steeds meer processen. Bart: ‘Veel van onze medewerkers zijn opgegroeid met een smartphone. Dat betrekken we in onze werkwijze. We werken met hen op een manier waar ze zich prettig bij voelen. En dat werkt. Ze checken op het dak snel even een werkomschrijving op hun telefoon of controleren met één druk op de knop wat er in het contract staat. Dat verhoogt de productiviteit.’ Ook in het contact met de klant speelt digitalisering een grote rol. Bart: ‘Is een onderdeel afgerond? Dan fotograferen we het ter plekke met een speciale app. We vullen eventuele notities toe en vinken het onderdeel af op de opleverlijst. Vervolgens zetten we het via de cloud in het dossier. Zo kan de klant het hele proces nauwgezet volgen.’

Snel schakelen

Het bedrijf is dus helemaal klaar voor de toekomst. Net als het kantoorpand aan de Ambachtsweg in Groesbeek (zie foto boven). Dat werd vorig jaar volledig gerenoveerd en bedekt met Koramic leipannen. Een mooi voorbeeld van de samenwerking met Wienerberger. ‘De bouwwereld is erg dynamisch en je moet iedere dag weer snel schakelen. Dan is het fijn als andere partijen dat ook doen. Wienerberger ís zo’n partner. Korte lijntjes, producten altijd op voorraad en snel geleverd. Dat sluit perfect aan bij ons bedrijf.’

Gerelateerde artikelen

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. 

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken.

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf.

10 jaar geleden startte Piet Hezemans als dakdekker. Na een paar jaar als zzp’er, begon hij zijn eigen dakdekkersbedrijf: Hezemans Dakwerken.

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind (57 jaar) is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in.

Dit jaar viert hofleverancier Gebr. Janssen zijn 130e verjaardag. Wat in 1886 onder leiding van Johannes Janssen begon als eenmans dakdekkerszaak.

Hard werken, niet zeuren en de lijntjes kort houden. Die filosofie heeft AA-Dak BV uit Den Dungen geen windeieren gelegd.