Een dakdekker vertelt:

Ikbendakdekker: Dave van de Loo

Ikbendakdekker: Dave van de Loo

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken. Toen hij het bedrijf kocht, had hij nog nooit een voet op een dak gezet, maar dankzij zijn commerciële talent én zijn vakkundige personeel groeide het bedrijf uit tot een begrip in het westen van het land. Het geheim achter Dave’s succes? Heel goed weten wat de klant wil.

Een offerte die past bij de vraag

Venrooy Dakwerken, Dave van de Loo, Roofing Company
Venrooy Dakwerken, Dave van de Loo, Roofing Company

Sommige dakdekkersbedrijven vinden het lastig om klanten te laten betalen voor topkwaliteit. Dave niet. “Als potentiële klanten je offertes steevast te duur vinden, ben je verkeerd bezig”, vertelt Dave. “Het is net als met auto’s. Je kunt een BMW kopen met allerlei luxe snufjes en mooie lederen bekleding. Maar je hebt ook mensen die liever een Dacia kopen. Goedkoper, en ook prima om van A naar B te komen. Als dakdekkersbedrijf is het belangrijk om te ontdekken wat mensen willen – je moet geen BMW proberen te slijten aan iemand met het budget voor een Dacia.”

Persoonlijke aandacht en uitleg

Ontdekken wat de klant wil, dat doet Dave het liefst in een persoonlijk gesprek. “Ik bel potentiële klanten altijd om een afspraak te maken. Dan kom ik langs, meet ik alles op, leg ik uit hoe wij werken en laat ik een aantal dakpannen zien. In zo’n gesprek probeer ik precies te achterhalen waar een klant naar op zoek is.” Bij grotere projecten brengt Dave de offerte ook persoonlijk langs: “Een nieuw dak is een grote investering. Ik merk dat klanten graag precies willen weten waarvoor ze betalen. Dus is het goed om de offerte persoonlijk toe te lichten.

Ons kent ons

Die persoonlijke aanpak heeft Vernooy Dakwerken een goede naam bezorgd in de regio. Dave: “Wij zitten in Bennebroek, met in de omgeving veel kleine dorpen, zoals Hillegom, Vogelenzang en Zwaanshoek. Daardoor is het extra belangrijk om veel mensen te kennen. Dan stap je toch makkelijker binnen bij bedrijven en krijg je meer offerteaanvragen door mond-tot-mondreclame. Dat betekent overigens niet dat we rustig onderuit kunnen zitten: een goede naam hebben is één, houden is twee!”

Luxeprobleem

De toekomst ziet Dave zonnig in. Het voornemen is om dit jaar uit te breiden. “We hebben het over het algemeen goed druk. Heel fijn, maar het zorgt er ook voor dat we in de knel komen als een van de jongens ziek is, of we een spoedklus moeten uitvoeren. Het is een beetje een luxeprobleem, maar wel een duidelijk teken dat er ruimte is voor groei. Ik hoop dan ook op korte termijn zo’n 3 à 4 nieuwe vaste krachten aan te nemen.

Vernooy Dakwerken & Wienerberger

Bij Vernooy Dakwerken kun je terecht voor alle soorten daken, en alles wat daar verder bij komt kijken. Pannendaken, platte daken en groendaken, maar ook zinken goten, schoorstenen, zonnepanelen, valbeveiliging en nog veel meer. Een van de specialiteiten van Vernooy Dakwerken is het renoveren van pannendaken van villa’s. Bij een van zijn meest recente dakrenovaties kreeg het bedrijf van Dave van de Loo de kans om te werken met een hele bijzondere kleur dakpan: de Koramic Narvik VHV bronsgroen verglaasd van Wienerberger. Het eindresultaat is een uniek dak met een opvallende nostalgische uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. 

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken.

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf.

10 jaar geleden startte Piet Hezemans als dakdekker. Na een paar jaar als zzp’er, begon hij zijn eigen dakdekkersbedrijf: Hezemans Dakwerken.

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind (57 jaar) is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in.

Dit jaar viert hofleverancier Gebr. Janssen zijn 130e verjaardag. Wat in 1886 onder leiding van Johannes Janssen begon als eenmans dakdekkerszaak.

Hard werken, niet zeuren en de lijntjes kort houden. Die filosofie heeft AA-Dak BV uit Den Dungen geen windeieren gelegd.