Een dakdekker vertelt:

Ikbendakdekker: Dick Dunnewind

Ikbendakdekker: Dick Dunnewind

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in. Inmiddels runt hij zijn bedrijf al bijna 30 jaar. Samen met zijn jongens, in wie hij veel investeert. Zijn filosofie? Als je vertrouwen durft te geven, krijg je dat ook terug.

Specialiteiten

Dick Dunnewind Dakdekkersbedrijf
Dick Dunnewind Dakdekkersbedrijf

Het plaatsen van prefab kappen, het leggen van dakpannen en dakrenovatie zijn het specialisme van Dick’s bedrijf. Samen met 20 specialisten creëert hij meerwaarde aan woningen door vakkundig daken te renoveren. Zijn werknemers ziet hij als vaste basis van zijn bedrijf. Dick: ‘Dat was al zo vóór de crisis, maar ook tijdens en na de crisis heb ik altijd met dezelfde groep gewerkt. Juist in crisistijden moet je je mensen behouden. Ik houd er dan ook niet van om trucjes uit te halen met payrolling en dergelijke. Dat zie ik als kortetermijnvisie.’

Een gedegen basis voor de toekomst

Dick vertelt waarom zijn werknemers zo belangrijk voor hem zijn: ‘Zij zijn mijn kapitaal. Ook voor de lange termijn. Zo zie ik dat tenminste. Ik denk nog lang niet aan mijn pensioen. Maar er komt een tijd dat ik ermee stop. Dan zou ik graag zien dat de jongens het bedrijf zelfstandig kunnen runnen. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat mijn vaste werknemers een gedegen basis hebben. Dan weet ik dat ik mijn bedrijf met een gerust hart kan achterlaten. Dus daar ben ik heel bewust mee bezig.’

Vertrouwen krijgen door het te geven

Dick Dunnewind Dakdekkersbedrijf
Dick Dunnewind Dakdekkersbedrijf

Een goede basis en constante kwaliteit leveren, vraagt om betrokken werknemers die altijd up-to-date zijn qua kennis en techniek. Dick is zich daar goed van bewust: ‘Ik zorg ervoor dat ze opleidingen en cursussen kunnen volgen. De kennis en vaardigheden die ze hierbij vergaren, maken dat ze hun werk beter uitvoeren. Tegelijkertijd binden zij zich zo ook aan mijn bedrijf. Ik geef hun de verantwoordelijkheid om projecten zelfstandig uit te voeren.

Als je vertrouwen durft te geven, krijg je dat ook terug. De jongens vinden dat geweldig. Het voelt alsof ze voor zichzelf werken. Mét verantwoordelijkheid, maar zonder de risico’s. Dat is toch mooi? Mooie bijkomstigheid is dat de vaste werknemers de geleerde kennis en vaardigheden weer overdragen aan flexibele krachten. Zo waarborgen we samen de kwaliteit van ons werk. Een prima basis voor nu én de toekomst.’

Promotiefilm

Gerelateerde artikelen

Ikbendakdekker: Het teamgevoel van Zwitserloot Dak

Hoewel er alleen ‘Zwitserloot Dak’ op de gevel van het kantoor in Groesbeek staat, spreekt het dakdekkersbedrijf zelf liever over team Zwitserloot Dak.

Ikbendakdekker: Frank Meulendijks werkt graag met vaste partners

Frank Meulendijks van Meulendijks Dakwerken BV werkt het liefst met vaste partners. In 2012 begon hij met meerdere partijen samen te werken aan gezamenlijke projecten.

Ikbendakdekker: Gerard Lageweg en het pannenkoekenhuis

Als de Efteling nog eens een dakdekker nodig heeft voor hellende daken vol rondingen, kan het attractiepark bij Gerard Lageweg van Dakdekkersbedrijf Lageweg terecht.

Ikbendakdekker: Roy Schaefer

Roy Schaefer droomde van kinds af aan al van een eigen bedrijf. Op zijn 25e startte hij Wiro Dakwerken. Roy begon zijn carrière in loondienst in de transport en logistiek. 

Ikbendakdekker: Dave van de Loo

"Geen BMW als de klant een Dacia wil." Sinds 2000 runt Dave van de Loo met veel enthousiasme zijn dakdekkersbedrijf Vernooy Dakwerken.

Ikbendakdekker: Karsten Konrad

Bedrijfseconoom op het dak. Van een studie bedrijfseconomie via een vakantiebaantje als dakdekker, naar een snelgroeiend bedrijf.

Ikbendakdekker: Piet Hezemans

10 jaar geleden startte Piet Hezemans als dakdekker. Na een paar jaar als zzp’er, begon hij zijn eigen dakdekkersbedrijf: Hezemans Dakwerken.

Ikbendakdekker: Dick Dunnewind

Investeren in menselijk kapitaal. Dick Dunnewind (57 jaar) is eigenaar van Dunnewind–De Lange BV. Per toeval rolde hij het dakdekkersvak in.

Ikbendakdekker: Theo Huijbers

Dit jaar viert hofleverancier Gebr. Janssen zijn 130e verjaardag. Wat in 1886 onder leiding van Johannes Janssen begon als eenmans dakdekkerszaak.

Ikbendakdekker: De AA-aanpak

Hard werken, niet zeuren en de lijntjes kort houden. Die filosofie heeft AA-Dak BV uit Den Dungen geen windeieren gelegd.

Ikbendakdekker: Het geheim van Schaap Pannendaken

Bijna een halve eeuw werkervaring, een groep gespecialiseerde medewerkers en vooral: heel veel liefde voor het vak.

Ikbendakdekker: Pekadak is klaar voor de toekomst

Geen woorden, maar daken. Het motto van dakdekkersbedrijf Pekadak uit Groesbeek is niet alleen erg catchy, het is ook daadwerkelijk waar het bedrijf voor staat.