Techniek en verwerking

Product presentation for employees, Welcome days, guided tour

Toepassingsgebieden

Porotherm binnenmuurstenen dienen in een beschermde omgeving te worden toegepast.

Voorwaarden

Onder strikte voorwaarden is het mogelijk Porotherm binnenmuurstenen als buitenblad toe te passen en te voorzien van een stuc afwerklaag.  Deze voorwaarden zijn op aanvraag beschikbaar.

Wienerberger B.V adviseert om voor deze toepassing bij voorkeur Terca gevelbaksteen  te gebruiken.

Porotherm PL-I producten worden in deze situatie wel toegepast omdat deze de functie van zowel binnen- als buitenblad vervullen. Ook voor deze specifieke toepassing zijn op aanvraag details en adviezen beschikbaar   

Wienerberger B.V raadt af Porotherm blokken in de fundering te gebruiken aangezien we hier niet spreken over een “beschermde omgeving”.

Gerelateerde artikelen

Binnenmuurstenen hebben een dragende functie in de bouwconstructie. Daarnaast leveren ze ook een bijdrage aan het woon- en leefcomfort vanwege de thermische, hygrische en akoestische eigenschappen.

Dit is de belasting die per vierkante millimeter op het materiaal kan worden uitgeoefend, weergegeven in N/mm².

Onderzoek van TNO-TPD en praktijkmetingen van Woningborg Advies onderbouwen de goede luchtgeluidsisolatie van Poriso en (geperforeerde) Porotherm binnenmuurstenen.

Poriso en Porotherm binnenmuurstenen zijn uitermate geschikt voor projecten waarbij luchtdichtheid een grote rol speelt.

Met vormstabiliteit wordt het behoud van afmetingen in de tijd, ondanks wisselende omstandigheden, bedoeld.

De warmtegeleidingscoëfficiënt (λ- waarde) van Poriso en Porotherm keramische binnenmuurstenen, kort gezegd het vermogen om warmte te geleiden, is gering.

De keramische binnenmuursteen is onbrandbaar en bij uitstek geschikt voor constructies die als brandscheiding dienen.