Productinformatie

Productkeuze

Productkeuze

Binnenmuurstenen hebben een dragende functie in de bouwconstructie. Daarnaast leveren ze ook een bijdrage aan het woon- en leefcomfort vanwege de thermische, hygrische en akoestische eigenschappen. Tijdens de bouw speelt het gemak van de verwerking van de stenen een belangrijke rol. Wienerberger biedt met Porotherm binnenmuurstenen voor bijna ieder vraagstuk een passende oplossing.

Porotherm Poriso Stuc

Volle binnenmuursteen

Poriso Stuc is een hoogwaardige volle binnenmuursteen. Combineert een laag gewicht met een hoge druksterkte. Ideaal voor dragende en niet dragende scheidingswanden. Leverbaar in twee varianten:

  • Verlijmen of vermetselen: PorisoStuc, voor afwerking met een stuclaag.

Porotherm Metselblokken PM20 en PM25

Geperforeerde metsel binnenmuursteen

De Porotherm Metselblokken PM20 en PM25 zijn keramische geperforeerde binnenmuurstenen voor dragende en niet dragende binnenmuren en binnenspouwbladen voor woning- en utiliteitsbouw. Dankzij de tand/groefverbinding is vermetselen van de lintvoeg voldoende. Dat heeft de nodige voordelen: snel metselmeters maken en een lager verbruik van metselmortel. Daarbij is de Porotherm binnenmuursteen licht in gewicht en dus gemakkelijk te verwerken.

 

Porotherm PL25

Geperforeerde lijm binnenmuursteen

Het Porotherm Lijmsysteem PL25 voor tweeschalige bouw (traditionele spouwmuurconstructie) levert snelheid in bouwen en constructieve meerwaarde op. Met de keramisch geperforeerde lijmblokken en de Porotherm Lichtgewicht Lijmmortel bouwt u snel en gemakkelijk. Met als resultaat tot 40% minder verwerkingstijd in vergelijking met traditionele metselblokken (lint- en stootvoeg vermetseld).

 

Gerelateerde artikelen

Dilataties

Door optimale bouwfysische eigenschappen is de uitzetting en krimp van Poriso en Porotherm binnenmuurstenen minimaal.

Druksterkte

Dit is de belasting die per vierkante millimeter op het materiaal kan worden uitgeoefend, weergegeven in N/mm².

Geluidsisolatie

Onderzoek van TNO-TPD en praktijkmetingen van Woningborg Advies onderbouwen de goede luchtgeluidsisolatie van Poriso en (geperforeerde) Porotherm binnenmuurstenen.

Luchtdichtheid

Poriso en Porotherm binnenmuurstenen zijn uitermate geschikt voor projecten waarbij luchtdichtheid een grote rol speelt.

Vormstabiliteit

Met vormstabiliteit wordt het behoud van afmetingen in de tijd, ondanks wisselende omstandigheden, bedoeld.

Warmte-isolatie

De warmtegeleidingscoëfficiënt (λ- waarde) van Poriso en Porotherm keramische binnenmuurstenen, kort gezegd het vermogen om warmte te geleiden, is gering.

Brandwerendheid

De keramische binnenmuursteen is onbrandbaar en bij uitstek geschikt voor constructies die als brandscheiding dienen.