Wevolt Energiedak zonne-energie

Ik woon bewust

'Een mooi duurzaam dak én een lagere energierekening'

Wevolt X-Roof zonnepanelen

Wevolt X-Roof

Zonne-energie met maximaal rendement

BEKIJK
Wevolt X-Tile zonnepanelen

Wevolt X-Tile

Zonne-energie met een strakke uitstraling

BEKIJK
Wevolt Alegra 10 zonnedakpannen

Wevolt zonnedakpan

Zonne-energie met behoud van karakter

BEKIJK

Duurzaam wonen in stijl met Wevolt Energiedak zonnepanelen en zonnedakpannen

Jouw keuze voor zonne-energie is heel vanzelfsprekend. Je wilt immers je steentje bijdragen aan een beter milieu en een duurzame toekomst. Maar je wilt ook een mooi dak op je woning met bijvoorbeeld zonnepanelen of zonnedakpannen. Vertrouw op de kwaliteit van Wienerberger en kies voor een duurzame woning in stijl.

Slimme investering, beter energielabel

Duurzame energie-oplossingen worden steeds vaker verplicht gesteld met het oog op het huidige energievraagstuk. Als je kiest voor zonne-energie, wek je zelf stroom op én draag je bij aan een schoner milieu. Ook financieel een slimme keuze, omdat zonne-energie zorgt voor een lagere energierekening. Maand in, maand uit. De waardevaste investering betaalt zichzelf terug én verhoogt dankzij een gunstiger energielabel de waarde van je woning.

Onze oplossingen

Bij Wienerberger vind je verschillende esthetische dakoplossingen voor zonne-energie, passend bij vrijwel elke architectuurstijl.

Wevolt X-Roof

Het schuine dak van de toekomst. Een innovatief glas-glas zonnedaksysteem met een maximaal rendement, dat traditionele dakpannen volledig kan vervangen.

Lees meer

Wevolt X-Tile

Het innovatieve glas-glas zonnedaksysteem met een strakke uitstraling. Kan eenvoudig worden toegepast tussen de Actua 10 EB dakpannen van Wienerberger.

Lees meer

Wevolt Zonnedakpan

Profiteren van zonne-energie met behoud van de keramische uitstraling van het pannendak. Dat kan met de plug & play Alegra 10 Wevolt zonnedakpan.

Lees meer

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen. De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hieronder.

Op Prinsjesdag heeft het kabinet een voorstel gedaan om per 1 januari 2023 een btw-nultarief op zonnepanelen te gaan hanteren. De btw gaat daarmee van 21% naar 0%. Deze maatregel is van toepassing op de levering van zonnepanelen en op de installatie ervan en geldt ook voor BIPV (Building Integrated Photo Voiltiacs), oftewel gebouw-geïntegreerde zonne-energiesystemen zoals: X-Roof, X-Tile of de Wevolt Zonnedakpannen

Je leest er hier meer over. 

Een Wevolt Energiedak is een van de meest duurzame dak-oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland. Uiteraard omdat ze zonne-energie leveren, maar ook omdat Wevolt Energiedaken in Nederland worden geproduceerd met verantwoorde grondstoffen. Bovendien hebben ze een zeer lange levensduur.

De hoogte van de opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oriëntatie, de stand ten opzichte van de zon en de hellingshoek van je dak. Maar ook de oppervlakte van je dak en het soort Energiedak spelen een rol. In z’n algemeenheid behaal je het hoogste rendement met een Wevolt X-Roof. Wil je meer inzicht in het rendement, bekijk dan de informatie op de productpagina’s.

De kosten van een Wevolt Energiedak zijn - net als het rendement - afhankelijk van welk Wevolt Energiedak je kiest en van het oppervlak van je dak. Als je alle kosten én baten meeneemt in je berekeningen, geldt in z’n algemeenheid dat een Wevolt Energiedak niet duurder hoeft te zijn dan de toepassing van traditionele zonnepanelen.

In een Wevolt Energiedak komen kwaliteit en prestaties samen. Door het gebruik van duurzame materialen combineert een Wevolt Energiedak een blijvend hoge output met een zeer lange levensduur. Je krijgt dan ook 30 jaar product- en vermogensgarantie op de X-Roof en X-Tile. Voor de Wevolt zonnedakpan geldt een vermogensgarantie van 80% over 25 jaar. Maar voor welke oplossingen je ook kiest, de verwachte levensduur van een Wevolt Energiedak is vele malen langer.

Een Wevolt Energiedak heeft nauwelijks onderhoud nodig. Bij eventuele vervuiling in de loop der tijd is het raadzaam om het dak schoon te maken, maar doe dit wel op een veilige manier. Bij voorkeur vroeg in de ochtend, laat in de middag of bij bewolkt weer, zodat de kans op temperatuurschokken zo klein mogelijk is. Reinig het Wevolt Energiedak met een zachte borstel en osmosewater om kalkaanslag door kraanwater te voorkomen. Gebruik een overmatige hoeveelheid water om krassen te voorkomen. Gebruik nooit een tuinslang of hogedrukreiniger om de zonnedakpannen schoon te spuiten!

Ben je architect of een bouwprofessional en wil je meer informatie over een Wevolt Energiedak? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Ben je woningeigenaar en heb je interesse? Neem dan contact op met een geselecteerde dakdekker (Wevolt zonnedakpan) of installateur (X-Roof / X-Tile) voor meer informatie.

Woningen met Wevolt X-Roof zonnepanelen

Meer weten?

Heb je interesse in een Wevolt Energiedak? Neem dan contact op met een geselecteerde dakdekker (Wevolt zonnedakpan) of installateur (X-Roof / X-Tile) voor meer informatie.