Wevolt Energiedak zonne-energie

Ik bouw bewust

'Met onze gebouwen dragen we bij aan een duurzame toekomst'

Wevolt X-Roof zonnepanelen

Wevolt X-Roof

Zonne-energie met maximaal rendement

BEKIJK
Wevolt X-Tile zonnepanelen

Wevolt X-Tile

Zonne-energie met een strakke uitstraling

BEKIJK
Wevolt Alegra 10 zonnedakpannen

Wevolt zonnedakpan

Zonne-energie met behoud van karakter

BEKIJK

Duurzaam vastgoed met Wevolt Energiedak zonnepanelen en zonnedakpannen

Bij het ontwikkelen en exploiteren van vastgoed is duurzaamheid een cruciale pijler. Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook bij grootschalige renovatie moet je voldoen aan steeds strengere eisen. Met Wevolt Energiedak zonnepanelen en zonnedakpannen kies je voor een Nederlandse oplossing met een lange levensduur en een betrouwbaar terugverdienmodel.

Oplossingen voor duurzame gebouwen

Bouwen aan een duurzame toekomst klinkt logisch, maar het brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Eén ding is zeker; de toepassing van zonne-energie draagt in belangrijke mate bij aan de energieprestatie van je gebouw. En met Wevolt Energiedak zonnepanelen en zonnedakpannen heb je daarbij de keuze uit drie betrouwbare oplossingen, die ook nog eens heel esthetisch zijn.

Onze oplossingen

Bij Wienerberger vind je verschillende esthetische dakoplossingen voor zonne-energie, passend bij vrijwel elke architectuurstijl.

Wevolt X-Roof

Het schuine dak van de toekomst. Een innovatief glas-glas zonnedaksysteem met een maximaal rendement, dat traditionele dakpannen volledig kan vervangen.

Lees meer

Wevolt X-Tile

Het innovatieve glas-glas zonnedaksysteem met een strakke uitstraling. Kan eenvoudig worden toegepast tussen de Actua 10 EB dakpannen van Wienerberger.

Lees meer

Wevolt Zonnedakpan

Profiteren van zonne-energie met behoud van de keramische uitstraling van het pannendak. Dat kan met de plug & play Alegra 10 Wevolt zonnedakpan.

Lees meer

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen. De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hieronder.

Een Wevolt Energiedak is een van de meest duurzame dak-oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland. Uiteraard omdat ze zonne-energie leveren, maar ook omdat Wevolt Energiedaken in Nederland worden geproduceerd met verantwoorde grondstoffen. Bovendien hebben ze een zeer lange levensduur.

De hoogte van de opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oriëntatie, de stand ten opzichte van de zon en de hellingshoek van je dak. Maar ook de oppervlakte van je dak en het soort Energiedak spelen een rol. In z’n algemeenheid behaal je het hoogste rendement met een Wevolt X-Roof. Wil je meer inzicht in het rendement, bekijk dan de informatie op de productpagina’s.

De kosten van een Wevolt Energiedak zijn - net als het rendement - afhankelijk van welk Wevolt Energiedak je kiest en van het oppervlak van je dak. Als je alle kosten én baten meeneemt in je berekeningen, geldt in z’n algemeenheid dat een Wevolt Energiedak niet duurder hoeft te zijn dan de toepassing van traditionele zonnepanelen.

In een Wevolt Energiedak komen kwaliteit en prestaties samen. Door het gebruik van duurzame materialen combineert een Wevolt Energiedak een blijvend hoge output met een zeer lange levensduur. Je krijgt dan ook 30 jaar product- en vermogensgarantie op de X-Roof en X-Tile. Voor de Wevolt zonnedakpan geldt een vermogensgarantie van 80% over 25 jaar. Maar voor welke oplossingen je ook kiest, de verwachte levensduur van een Wevolt Energiedak is vele malen langer.

Een Wevolt Energiedak heeft nauwelijks onderhoud nodig. Bij eventuele vervuiling in de loop der tijd is het raadzaam om het dak schoon te maken, maar doe dit wel op een veilige manier. Bij voorkeur vroeg in de ochtend, laat in de middag of bij bewolkt weer, zodat de kans op temperatuurschokken zo klein mogelijk is. Reinig het Wevolt Energiedak met een zachte borstel en osmosewater om kalkaanslag door kraanwater te voorkomen. Gebruik een overmatige hoeveelheid water om krassen te voorkomen. Gebruik nooit een tuinslang of hogedrukreiniger om de zonnedakpannen schoon te spuiten!

Ben je architect of een bouwprofessional en wil je meer informatie over een Wevolt Energiedak? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Ben je woningeigenaar en heb je interesse? Neem dan contact op met een geselecteerde dakdekker (Wevolt zonnedakpan) of installateur (X-Roof / X-Tile) voor meer informatie.

Zonnepanelen zijn er in vele soorten en maten. Steeds vaker kiezen mensen voor Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV), ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. De vraag die bij deze systemen regelmatig wordt gesteld, luidt: hoe (brand)veilig zijn BIPV-systemen, zoals Wevolt X-Roof of de Wevolt X-Tiles of Wevolt Zonnedakpannen, nu eigenlijk?

Lees hier het artikel over de (brand)veiligheid van zonnepanelen

De bouw in Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen. Naast vergaande duurzaamheidsambities heeft de sector te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dat vraagt om een zo efficiënt mogelijke installatie van zonne-energiesystemen.

Lees hier het artikel over de efficiënte installatie van zonnepanelen

Woningen met Wevolt X-Roof zonnepanelen

Meebouwen aan duurzaamheid

Overweeg je om een Wevolt Energiedak toe te passen in je volgende project? Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag!