Sfeerbeelden van woningen met Wevolt X-Roof

Wevolt Energiedak

De bewuste keuze voor duurzaam én esthetisch

Sfeerbeeld van een dak gelegd met Wevolt X-Roof

Wevolt X-Roof

Zonne-energie met maximaal rendement

BEKIJK
Sfeerbeeld van een dak gelegd met Wevolt X-Tile

Wevolt X-Tile

Zonne-energie met een strakke uitstraling

BEKIJK
Referentiefoto van de Wevolt Alegra 10 Energiedak dakpan

Wevolt zonnedakpan

Zonne-energie met behoud van karakter

BEKIJK

Zonne-energie. Maar dan mooi!

Zonne-energie is een logische keuze voor iedereen die bewust wil ontwerpen, bouwen, verwerken en wonen. Duurzaamheid gaat daarbij goed samen met esthetiek, als je kiest voor een Wevolt Energiedak. Combineer het beste van twee werelden: een mooi dak én de voordelen van zonne-energie.

Wevolt Energiedak, een bewuste keuze

Duurzame energie-oplossingen zijn cruciaal en steeds vaker verplicht met het oog op het huidige energievraagstuk. Als je wilt voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutral Gebouw), is zonne-energie een logische keuze. En als je daarnaast ook een esthetische, veilige, makkelijk verwerkbare én onderhoudsvrije oplossing wilt, kies je voor een Wevolt Energiedak.

Als architect sta je open voor innovatieve producten en oplossingen die bijdragen aan de MPG-score van je project. Met het Wevolt Energiedak maak je bewuste ontwerpkeuzes.

Ontwerp bewust

Bouwbedrijven en ontwikkelaars zetten in op duurzame nieuwbouw en grootschalige renovatie. Kies bewust voor een duurzame, Nederlandse oplossing met een lange levensduur.

Bouw bewust

Installateurs, dakdekkers en aannemers die bewust verwerken, kiezen met Wienerberger bewust voor professionele ondersteuning, efficiënte installatie en praktische verwerking.

Verwerk bewust

Als woningeigenaar optimaal profiteren van zonne-energie én de esthetische uitstraling van je woning behouden? Dat kan met de betrouwbare en duurzame Wevolt Energiedak-oplossingen.

Woon bewust

Onze oplossingen

Bij Wienerberger vind je verschillende esthetische dakoplossingen voor zonne-energie, passend bij vrijwel elk project.

Het schuine dak van de toekomst. Een innovatief glas-glas zonnedaksysteem met een maximaal rendement, dat traditionele dakpannen volledig kan vervangen.

Lees meer

Het innovatieve glas-glas zonnedaksysteem met een strakke uitstraling. Kan eenvoudig worden toegepast tussen de Actua 10 EB dakpannen van Wienerberger.

Lees meer

Profiteren van zonne-energie met behoud van de keramische uitstraling van het pannendak. Dat kan met de plug & play Alegra 10 Wevolt zonnedakpan.

Lees meer

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen. De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hieronder.

Een Wevolt Energiedak is een van de meest duurzame dak-oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland. Uiteraard omdat ze zonne-energie leveren, maar ook omdat Wevolt Energiedaken in Nederland worden geproduceerd met verantwoorde grondstoffen. Bovendien hebben ze een zeer lange levensduur.

De hoogte van de opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oriëntatie, de stand ten opzichte van de zon en de hellingshoek van je dak. Maar ook de oppervlakte van je dak en het soort Energiedak spelen een rol. In z’n algemeenheid behaal je het hoogste rendement met een Wevolt X-Roof. Wil je meer inzicht in het rendement, bekijk dan de informatie op de productpagina’s.

De kosten van een Wevolt Energiedak zijn - net als het rendement - afhankelijk van welk Wevolt Energiedak je kiest en van het oppervlak van je dak. Als je alle kosten én baten meeneemt in je berekeningen, geldt in z’n algemeenheid dat een Wevolt Energiedak niet duurder hoeft te zijn dan de toepassing van traditionele zonnepanelen.

In een Wevolt Energiedak komen kwaliteit en prestaties samen. Door het gebruik van duurzame materialen combineert een Wevolt Energiedak een blijvend hoge output met een zeer lange levensduur. Je krijgt dan ook 30 jaar product- en vermogensgarantie op de X-Roof en X-Tile. Voor de Wevolt zonnedakpan geldt een vermogensgarantie van 80% over 25 jaar. Maar voor welke oplossingen je ook kiest, de verwachte levensduur van een Wevolt Energiedak is vele malen langer.

Een Wevolt Energiedak heeft nauwelijks onderhoud nodig. Bij eventuele vervuiling in de loop der tijd is het raadzaam om het dak schoon te maken, maar doe dit wel op een veilige manier. Bij voorkeur vroeg in de ochtend, laat in de middag of bij bewolkt weer, zodat de kans op temperatuurschokken zo klein mogelijk is. Reinig het Wevolt Energiedak met een zachte borstel en osmosewater om kalkaanslag door kraanwater te voorkomen. Gebruik een overmatige hoeveelheid water om krassen te voorkomen. Gebruik nooit een tuinslang of hogedrukreiniger om de zonnedakpannen schoon te spuiten!

Ben je architect of een bouwprofessional en wil je meer informatie over een Wevolt Energiedak? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Ben je woningeigenaar en heb je interesse? Neem dan contact op met een geselecteerde dakdekker (Wevolt zonnedakpan) of installateur (X-Roof / X-Tile) voor meer informatie.

Schoemaker Plantage Delft

Op de hoogte blijven van innovatieve daksystemen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.