Tuinstijl Classica

Tuinstijl Classica

Klasse en stijl

Klasse en stijl. Tijdloze elementen, warme kleuren en kleurrijke, veelal bloeiende planten geven de klassieke tuin een rustiek en harmonieus karakter. Dat wordt versterkt door traditionele tuintegels en patronen, een verzorgde uitstraling en zorgvuldig tuinonderhoud. Onmisbaar in deze tuin zijn de sfeervolle accessoires: decoratief en nostalgisch maar ook eigentijds.

Traditioneel en rustiek met klasse en stijl; een tuin om trots op te zijn.

Wienerberger Classica straatbakstenen voelen zich thuis op de achtergrond. Ze eisen de aandacht niet op, maar zorgen dat andere tuinelementen schitteren. Het ontwerp waar je trots op bent. De beplanting die je met liefde heeft aangebracht en onderhoudt. De zithoek waar je graag ontspant met jouw gezin of vrienden. Zo ontstaat een tuin met een perfecte balans tussen rust en sfeer. Groen, ordelijk en blijvend mooi. Maar wél een tuin waar geleefd mag worden. De Classica serie biedt keuze uit tuintegels in tal van kleurstellingen. Een uitstekende keuze voor tijdloze tuinen. 

Wist je dat?

Klassieke straatbakstenen uit de Classica collectie passen goed in tuinen met symmetrische vormen. De bescheiden uitstraling zorgt ervoor dat vakken met beplanting extra goed tot hun recht komen. Zonder dat de bestrating aan stijl en karakter verliest. En zeker niet aan kleur.

Authentieke uitstraling

Gebakken tuintegels wordt mooier met de jaren. Natuurlijk kun je wachten tot de tijd zijn werk doet. Maar wil je direct al die authentieke look voor jouw oprit, tuinpad of terras? Kies dan voor een getrommelde baksteen van Wienerberger. Denk ook eens aan gedurfde combinaties met strakke en moderne elementen in je tuin. Verrassende contrasten maken een tuin spannend.

De Classica-serie bestaat uit 18 sorteringen straatbakstenen en is in diverse formaten leverbaar. Je kunt alle sorteringen bekijken in de productzoeker.

Gerelateerde artikelen

Tuinstijl Natura

Natuurlijk en authentiek. De natuur is bezig aan een comeback en dat willen we zien, voelen en ruiken.

Tuinstijl Designa

Modern en strak. De designtuin is overzichtelijk en heeft een strakke vormgeving met een aantal opvallende elementen.

Tuinstijl Vida

Gezellig met karakter. De tuin is een gezellige buitenkamer, waar alles kan en mag. Een spontane en nonchalante ruimte voor het hele gezin.

Referentieprojecten

Bekijk onze uitgelichte tuinbestrating referenties voor ideeën en inspiratie.
 
Bekijk alle referentieprojecten

Kwaliteit primeert op kwantiteit | Privé-project Zulte (BE)

Stefan Vanhoutte uit het Oost -Vlaamse Zul te mag zich een gelukkig man prijzen. Van een hobby uit zijn vroegste kindertijd kon hij zijn beroep maken. Hij begon zijn opleiding op twaalf jarige leeftijd en sloot ze af met een stageperiode in Nederland die bepalend bleek voor de rest van zijn carrière.

Statige tuintrap voor jaloersmakend uitzicht | Seilles, België

In het Belgische Seilles, provincie Namen, wenste een particuliere opdrachtgever een bijzondere tuintrap van straatbakstenen. De zandgele waalformaat bakstenen passen qua kleur perfect bij de woning.