Ontdek welk type tuin bij jou past

Imagine! Magazine sfeerbeeld | Alleen te gebruiken in Nederland

Tuintypes

Geniet je van een gezellige en sfeervolle tuin? Een strakke tuin om heerlijk te loungen na het werk of zit je toch liever met je handen in de aarde? Er zijn verschillende tuintypes die op hun eigen manier genieten van de tuin. Maar welk type ben jij?

Tuinstijl Classica

Jouw tuin als statement

Deze tuinbezitters – de tuinperfectionisten – hebben verstand van tuinieren en de tuin wordt goed verzorgd. Het is een tuin die grandeur uitstraalt en men ontleent er een bepaalde status aan. Een belangrijke waarde is erkenning van prestaties en dus laat deze groep de tuin ook vaker ontwerpen en aanleggen. Deze consumenten houden van design, originaliteit en speciale planten. Ze zijn dan ook te verleiden met exclusiviteit, expertise, luxe, innovatie en deskundig advies.

Onze Classica-serie past het beste bij dit tuintype. Bekijk tuinstijl Classica en laat je inspireren.

Tuinstijl Designa

De eigenzinnige tuinbezitter

Deze tuinconsumenten zijn eigenzinnig in de keuze van het terras en de materialen. Tuinieren heeft geen prioriteit, dus kiezen ze voor een onderhoudsvrije tuin met veel bestrating. Deze consument kiest voor een praktische tuin, met als algemene trend meer 'gemak'. Een mooie tuin om van te genieten, waar het liefst zo min mogelijk tijd aan hoeft te worden besteed qua onderhoud.

Onze Designa-serie past het beste bij dit tuintype. Bekijk tuinstijl Designa en laat je inspireren.

Tuinstijl Natura

Genieten van tuinieren

Deze tuintypes vinden het heerlijk om te tuinieren: lekker fröbelen in de tuin. Zij zien het als een ontspannende bezigheid die je energie geeft. De ‘groene’ consument geniet van alle geuren, geluiden en beestjes in de tuin. Deze consument heeft groene vingers en houdt van tuinieren en oogsten (bloemen en groenten) uit eigen tuin.

Onze Natura-serie past het beste bij het groene tuintype. Bekijk hier tuinstijl Natura en laat je inspireren.

Tuinstijl Vida

Gezelligheid met het gezin

Deze tuinbezitters zijn te beschrijven als gezellige en veelzijdige mensen met een knus ingerichte tuin. Een groot terras en een eigen plek voor de kinderen zijn onlosmakelijk aan dit type verbonden. Ze zijn gevoelig voor gezelligheid die je in een tuin kunt creëren. Bovendien houden ze van grappige en trendy producten. Groen mag, graag zelfs, maar moet eenvoudig zijn te onderhouden.

Onze Vida-serie past het beste bij dit tuintype. Bekijk hier tuinstijl Vida en laat je inspireren.