Dak gelegd met de Wevolt X-Roof zonnepanelen

Wevolt X-Roof

Zonne-energie met maximaal rendement

Wevolt X-Roof zonnepanelen

Wevolt X-Roof is een volledig dakvervangend systeem, met geïntegreerde zonnepanelen in het dakvlak. Het resultaat is een mooi, waterdicht, vuur- en windbestendig energiedak met een eigentijdse uitstraling en maximaal rendement. Het systeem wordt aangevuld met verzaagbare paspanelen.

Eigentijdse uitstraling, maximaal rendement

Glazen dummy’s en verzaagbare zonnepanelen

Als je bewust kiest voor een eigentijdse uitstraling, zie je liever geen conventionele zonnepanelen op het dak. Met Wevolt X-Roof zonnepanelen in combinatie met verzaagbare paspanelen in dezelfde kleur creëer je een duurzaam dak met eenduidige en moderne uitstraling en een maximaal rendement.

Download de Wevolt Energiedak brochure

De pluspunten op een rij

Met een Wevolt Energiedak kies je bewust voor een duurzame oplossing die ook nog eens esthetisch is. Wevolt X-Roof zonnepanelen leveren zonne-energie met maximaal rendement. Daarbij ben je verzekerd van de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger. Benieuwd naar de andere voordelen? Klik op de plusjes en ontdek ze allemaal.

De zekerheid van glas-glas zonnepanelen

Zeer lange levensduur

Het Wevolt X-Roof is het schuine dak van de toekomst. Een architectonisch dak dat zeer lang meegaat en zorgt voor een maximaal vermogen. In het dakvervangende systeem zijn kleine zonnepanelen geïntegreerd in het dakvlak. Het resultaat is een esthetisch, waterdicht, vuur- en windbestendig dak met één consistente uitstraling. De glas-glas zonnepanelen van 2 x 3,2 mm zijn voorzien van hightech celtechniek.

Download de technische datasheet XR 036H-111BK- B

Eenvoudige installatie

Een Wevolt Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen is eenvoudig en snel te realiseren met behulp van slechts vijf basiselementen. Je werkt daarbij van rechtsonder naar linksboven. De verzaagbare paspanelen sluiten naadloos aan op de andere dakelementen. Koppel de panelen simpel aan elkaar met de standaard plug & play MC4 connectoren. Benieuwd hoe een installatie in z’n werk gaat? In de animatie laten we het stap voor stap zien. 

Projectverhalen

Renovatie appartementsgebouw | The Connection Rotterdam

‘Het volledige dak op het zuiden is één vlak, als een geïntegreerd zonnepaneel’, vertelt Jeroen Schipper, architect en oprichter van Orange Architects.

Nieuwbouw De Duivenvoordecorridor | Roosenhorst, Voorschoten

Aan de rand van het Groene Hart in Voorschoten ligt het historisch cultuurlandschap ‘De Duivenvoordecorridor’.

Nieuwbouw vrijstaande woning | Zevenhuizen

Om te voorzien in de fikse stroombehoefte koos Leo voor X-Roof zonnepanelen met een maximaal rendement.
 

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen, zoals Wevolt X-Roof. De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hieronder.

In z’n algemeenheid behaal je met zwarte Wevolt X-Roof zonnepanelen een vermogen van 203 Wp/m2. De hoogte van de opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de stand ten opzichte van de zon, de oriëntatie en de hellingshoek van je dak. De gemiddelde opbrengst in Nederland zal uitkomen tussen de 170 en 203 kWh/m2 per jaar.

In een Wevolt Energiedak met X-Roof zonnepanelen komen kwaliteit en prestaties samen. Door het gebruik van de glas-glas opbouw en de robuuste celtechnologie combineert X-Roof een blijvend hoge output met een zeer lange levensduur. Je krijgt dan ook 30 jaar product- en vermogensgarantie. De verwachte levensduur is echter vele malen langer.

In een nieuwbouwsituatie, als alle kosten worden meegenomen, hoeft deze oplossing niet veel duurder te zijn dan traditionele zonnepanelen. Door de lange levensduur verdient de investering zich zowel bij nieuwbouw als bij renovatie op termijn altijd terug.

Ben je architect of bouwprofessional en wil je meer informatie over Wevolt X-Roof? Maak dan gebruik van ons contactformulier.

Ja, een Wevolt Energiedak is geschikt voor zowel micro-omvormers, optimisers en stringomvomers.

Een Wevolt X-Roof zonnepaneel heeft een volledige afmeting van 630 x 1033 mm. De werkende maat, de afmeting waarmee gerekend wordt tijdens het monteren (exclusief de overlappende delen) bedraagt 530 x 1035 mm.

Een Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen is een Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV) systeem, ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. Brandveiligheid is daarbij erg belangrijk. Een goede natuurlijke ventilatie tussen de modules en het dakbeschot zorgt voor een natuurlijke koeling van de zonnepanelen. Bovendien werkt de glazen achterzijde van de X-Roof zonnepanelen brandvertragend. Daarnaast begint én eindigt een veilig BIPV-systeem met een gecertificeerd systeem, een deskundige installatie en het gebruik van de juiste materialen.

Lees hier het artikel over de (brand)veiligheid van zonnepanelen

De Wevolt X-Roof glas-glas zonnepanelen hebben een zeer lange levensduur en zijn goed recyclebaar. Bij toepassing van Wevolt X-Roof zonnepanelen zijn er voor het complete dak geen dakpannen nodig. Wevolt X-Roof is een van de meest duurzame dak-oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland. Uiteraard omdat het zonne-energie oplevert, maar ook omdat Wevolt X-Roof in Nederland wordt geproduceerd met verantwoorde grondstoffen.

Een Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen heeft nauwelijks onderhoud nodig omdat vuil zich niet kan ophopen op een frame. Bij eventuele vervuiling in de loop der tijd is het raadzaam om het dak schoon te laten maken door een professional.

Het systeem bestaat uit slechts vijf onderdelen. Door het gebruik van paspanelen is in het werk elke aansluiting eenvoudig te maken. Door het groeiende tekort aan gekwalificeerde vakmensen, is de behoefte aan een efficiënte installatie groot. Dat is mogelijk met een Wevolt X-Roof Energiedak. Benieuwd hoe je dit aanpakt?

Lees hier het artikel over hoe je efficiënt een PV-systeem installeert

Dakvlak met Wevolt X-Roof zonnepanelen

Aan de slag met Wevolt X-Roof?

 Wij helpen je graag met je project!