Duurzame keramische bestrating

MKI | Openbare ruimte

MKI en LCA | vraag het milieuprofiel openbare ruimte aan

Om een duurzame stap te zetten in keramische bestrating is het goed om materialen slim te vergelijken. Om de juiste materiaalkeuze te kunnen maken, hebben wij de milieu-impact van onze bestratingsproducten zoveel mogelijk inzichtelijk gemaakt via een MKI-berekening (Milieu Kosten Indicator) en bijbehorende LCA (Levenscyclusanalyse). Deze MKI’s worden gepubliceerd in de Nationale Milieu Database

Milieuprofiel openbare ruimte

Wienerberger biedt milieudata in categorie 1 in de Nationale Milieu Database voor keramische bestrating, op clusterniveau. Voor (project)specifieke vragen bieden we daarnaast categorie 1 milieudata, op productniveau via een gericht milieuprofiel. De beste manier om de bestratingsproducten te vergelijken is door deze milieuprofielen via onderstaand formulier op te vragen. 

Steeds vaker wordt de MKI als gunningscriterium in de GWW meegenomen in aanbestedingen. De opdrachtgever kan aanbieders met de laagste MKI gunningsvoordeel bieden, vanwege de lagere kosten van hun ontwerp voor de samenleving.

Leeswijzer | Milieuprofiel

In een Milieuprofiel komen veel cijfers samen en om deze goed te kunnen lezen hebben wij een leeswijzer ontwikkeld. Met deze leeswijzer wordt het duidelijk waarom de score in fase A1-A3 en de totaalscore (inclusief fase D) zo belangrijk zijn. Het laat ook zien dat, als je de gehele levensduur meeneemt in de berekeningen, keramische bestrating een zeer gunstige, lage MKI waarde heeft. 

Benieuwd hoe het milieuprofiel is opgesteld? Bekijk dan hier de leeswijzer met uitleg over alle fases.

MKI | Milieuprofiel keramische bestrating op productniveau aanvragen

Lees meer artikelen over duurzaamheid

Wienerberger zet biodiversiteit hoog op de agenda

De wereld verandert en het klimaat verandert mee. Hierdoor komt de natuur steeds vaker in het gedrang. Gelukkig is hier wereldwijd steeds meer aandacht voor. 

Samen bouwen aan duurzaamheid & circulariteit

Wienerberger heeft een lange historie in duurzaam ondernemen én grote ambities om te bouwen aan een duurzame, circulaire toekomst. 

De productie van keramiek

De belangrijkste grondstof voor onze keramische producten is Nederlandse uiterwaardenklei, een zichzelf vernieuwende grondstof. Door de mens wordt minder klei verbruikt dan er door de rivieren wordt afgezet.

De voordelen van keramiek

Keramiek leeft: niet alleen in onze harten, maar in de harten van heel Nederland. Op pittoreske dorpspleintjes en in gevels van de grachtengordel.