Architectuurstijl Natura

Architectuurstijl Natura

Een landelijke woonstijl is ook met nieuwbouw te realiseren

Natuurlijk en authentiek. Een landelijke stijl is ook met nieuwbouw te realiseren. Zolang je met eerlijke materialen werkt, kan veel. Authenticiteit vraagt wel puurheid qua materiaalgebruik. Keramiek draagt jouw gevels en het dak. Hout (potdeksel) en luiken maken de gevel af. Het keramische pannendak kan gecombineerd worden met riet. Binnen wil je eerlijke materialen, aardetinten voor de binnenmuren en misschien wel gietijzer voor het deurbeslag. Of waanzinnig strak design – mooie spullen combineren altijd, ongeacht de stijlvorm en leeftijd.

Landelijk bouwen

Landelijk bouwen is nostalgie met toekomst. Dat geldt voor het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en voor het energieverbruik van het huis. Duurzaam en energiezuinig bouwen staan bovendien voor comfortabel wonen. Een eigen woning met oog voor duurzaamheid vraagt om de juiste keuzes. Laat je hierover in de beginfase goed adviseren.

Natuurlijke materialen

Jouw stulp krijgt een overtuigende kap, misschien wel reikend tot aan de begane grond. Dakkapellen, uitbouwtjes en schoorstenen hebben een min of meer zelfstandige vorm ten opzichte van de rest van de woning. De crux is gebruik te maken van natuurlijke materialen, in een combinatie van baksteen en houten delen en soms riet. Ornamentiek benadrukt het landelijke en alledaagse karakter. Denk aan ambachtelijke detaillering van het metselwerk zoals:

  • muizentanden
  • pilasters
  • vlechting van het metselwerk

Buiten leven

Heerlijk naar buiten en de handen in de aarde. Binnen gaan de eerste lampen aan en wordt het haardvuur aangestoken. Jouw huis is opgenomen in het landschap. Het groen van buiten is binnen doorgetrokken. Natuurlijke, warme grondtonen zijn het decor. Jouw eigen interpretatie van een zorgeloze leefstijl.

Een stijlvorm, en de naam zegt het, die bij uitstek geschikt is voor natuurproducten als keramiek. De omgeving komt terug in het materiaalgebruik en de kleurschakeringen: okergeel, lichtbruin en bruinrood. Afhankelijk van het ontwerp en de omgeving – weiland, gazon, bostuin, bordertuin – selecteer je een baksteen met een grillige of juist vlakke textuur. Voor deze bouwstijl biedt Wienerberger tevens een brede range dakpannen. Aan jou de keuze.

Gerelateerde artikelen

Architectuurstijl Classica

Ingetogen en verfijnd. Statuur door eenvoud.

Architectuurstijl Designa

Eenvoud en eigenheid. Van functionele basisvormen tot een gedurfd statement.

Architectuurstijl Vida

Verspringende bakstenen gevels en dakvormen zijn bepalend in de Vida architectuurstijl.