Architectuurstijl Classica

Bouwstijl Classica VHV
VHV Blauw Gesmoord 706 | Nieuwbouw Vrijstaande Woning | Ubbeschoterweg, Renswoude | Completion Date: 2008-01-01

Ingetogen en verfijnd. Statuur door eenvoud

Klasse en stijl. De Classica stijlvorm vraagt specifieke kwaliteiten. Voor een oprecht klassieke bouwstijl kwamen we uit bij de kernwaarden grandeur, symmetrie, harmonie en warmte. Samengevat: tijdloos. Dát werd het uiteindelijke DNA van Classica.

Classica bouwstijl

De Classica bouwstijl is terug te voeren tot de 17e- en 18e-eeuwse vestingstadjes. Met doorgaans hoge huizen met statige, klassiek ingedeelde gevels, waarin verticaliteit overheerst. Met baksteen, wit geschilderde kozijnen en met een ornamentiek van bakstenen en bijzondere hulpstukken voor het dak.

De klassieke hoofdvorm is vaak eenvoudig. Het ordeningselement is symmetrie en regelmaat. Variabelen zijn het gebouwvolume (denk aan dimensies en kapvormen), de gevelindeling (bijvoorbeeld de raamverdeling) en de rijke detaillering (zoals langs dakranden en ramen).

Aan jou de eer deze uitgangspunten te herformuleren, om plattegronden aan te passen aan nieuwe woonbehoeften en actueel comfort te integreren in een op de traditie voortbouwende architectuur.

Tijdloos, met behoud van waarde

Je laat je niet snel verleiden door de laatste interieurtrends en hippe accessoires. Wat op klassiek-ambachtelijke wijze van goede materialen is gemaakt, behoudt zijn waarde. Ook dat is een tijdloos gegeven. Allemaal details die we terugzien in de klassieke architectuurstijl.

  • gootklossen
  • hanekam met sluitsteen
  • pilasters
  • rollagen
  • fries
  • timpaan
  • fronton

Aandacht voor rijke detaillering

Historische, herkenbare architectuur. Van verfijnd ingetogen tot monumentaal. Kenmerkend voor Classica is het ambachtelijke metselwerk. Handvorm bakstenen zorgen voor een grillige geveltextuur. Vlakke vormbak bakstenen bieden een strakkere gevel. Voor de warme stijlsignatuur worden vaak genuanceerde kleuren gebruikt. Het dak is verrijkt met holle dakpannen met een duidelijke textuur. Bijpassende vorsten en bolvormige ornamenten (pironnen) maken jouw historische woonhuis af.

Gerelateerde artikelen

Architectuurstijl Designa

Eenvoud en eigenheid. Van functionele basisvormen tot een gedurfd statement.

Architectuurstijl Natura

Een landelijke woonstijl is ook met nieuwbouw te realiseren.

Architectuurstijl Vida

Verspringende bakstenen gevels en dakvormen zijn bepalend in de Vida architectuurstijl.

0Resultaten