Architectuurstijl Designa

Architectuurstijl Designa

Eenvoud en eigenheid. Van functionele basisvormen tot een gedurfd statement

Modern en strak. Eenvoud en eigenheid. Van functionele basisvormen tot een gedurfd statement. Enerzijds een contrast in kleuren en structuren, anderzijds een zoektocht naar de essentie en het bewust weglaten van detailleringen. De Designa bouwstijl kent moderne gevelbakstenen en dakpannen, met strakke belijning en in eigentijdse kleuren. De essentiële ingrediënten voor rust en comfort.

Een modern huis

Je persoonlijkheid moet klikken met die van je architect of aannemer. Ga het creatieve proces in met een open mind. Maak jouw persoonlijk stijlboek en leg het even weg. Ontdoe het daarna van de beelden die het net-niet worden. Durf anders te zijn. Een modern huis kan veel meer zijn dan wit gestucte gevels met zwart-aluminium raampartijen en een plat dak.

Het nieuwe bouwen

Wienerberger liet zich voor de Designa-stijl inspireren door architectuurstromingen als het functionalisme, het purisme en het nieuwe bouwen. Wat deze stromingen verbindt, zijn de onderliggende pogingen het originele - soms visionaire - te creëren. De heldere lijnen van toen blijven relevant. Modern comfort voor een thuis waar esthetiek, rust en functie samenkomen.

Heldere lijnen, verrijkt met contrast in de structuur

Strakke vormen en lijnen maak je vaak met strakke bakstenen. Of met ‘grillige’ stenen die strak worden geordend - voor een spannend contrast. Designa staat voor ontwerpvrijheid, ook in kleur: donker, licht, uitgesproken of een mix van kleuren. De heldere lijnen worden doorgetrokken naar het dak. Hiervoor biedt Wienerberger vlakke dakpanmodellen zoals Datura en Actua.

Gerelateerde artikelen

Architectuurstijl Classica

Ingetogen en verfijnd. Statuur door eenvoud.

Architectuurstijl Natura

Een landelijke woonstijl is ook met nieuwbouw te realiseren.

Architectuurstijl Vida

Verspringende bakstenen gevels en dakvormen zijn bepalend in de Vida architectuurstijl.

0Resultaten