Wienerberger helpt met Leadax Roov

Nieuwbouw vakantiepark, Heppie Hotel, Vierhouten

Circulaire dakbedekking voor Hotel Heppie

In de bossen van Vierhouten op de Veluwe opent begin 2024 Hotel Heppie. Een locatie waar Stichting Het Vergeten Kind kwetsbare kinderen een vakantie of weekendje weg biedt. Ook het bedrijfsleven ondersteunt de bouw van het hotel, dat zo duurzaam mogelijk gebouwd wordt. Zo leverde Wienerberger, deels gesponsord, naast de straatbakstenen ook de circulaire oplossing voor platdakbedekking Leadax Roov.

Duizenden kinderen per jaar

Hotel Heppie verrijst op het terrein van de Paasheuvelgroep in een bos van vijf hectare groot. Naast twee groepsgebouwen voorziet de locatie in een voorzieningengebouw met o.a. een keuken, theater en grote indoor speelhal. Buiten is er een speeltuin, waterspeelplaats, skelterbaan en een Cruyff Court. Kinderen die op bezoek komen, kunnen in een veilige, gestructureerde omgeving en onder begeleiding van getrainde vrijwilligers hun zorgen loslaten. Het gaat hierbij om kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. In het Brabantse Mierlo staat eenzelfde soort accommodatie, maar die is voor velen te ver reizen. Vandaar dat nu is gekozen voor Vierhouten in het midden van het land, waar de stichting jaarlijks duizenden kinderen kan ontvangen.

Bouwmaterialen deels gesponsord

Bestuurder René van de Camp: “Toen ik met Wienerberger in gesprek ging over de straatbakstenen, vertelden ze me over Leadax Roov, de circulaire oplossing voor platdakbedekking. Omdat wij ons Hotel Heppie zo duurzaam mogelijk bouwen, was dat interessant voor ons. Gelukkig kon ik goede afspraken met Wienerberger maken; ze hebben de benodigde dakbedekking deels gesponsord. Daar zijn we blij mee want Leadax Roov past uitstekend bij het duurzame karakter van het houten gebouw en bij de natuurlijke omgeving waar het in staat. Naast een circulair daksysteem werken we voor Hotel Heppie ook met optimale isolatie, warmtepompen en een circulaire vloer.”

Onbezorgd en ontspannen

Architect Bettina Sättele van Coenen Sättele Architecten in Maastricht: “Als architect van Hotel Heppie in Mierlo en het Heppie (t)Huis in Geldrop kennen wij de doelgroep en wensen van de opdrachtgever al jaren. Voor beide projecten hebben wij zowel het gebouw als het interieur en de vaste meubels ontworpen. Ook hebben we een kleurconcept voor de neggen van de ramen, de vloeren, wanden en meubilair ontwikkeld. Voor de kinderen is een plek waar ze onbezorgd en ontspannen een weekend of vakantieweek door kunnen brengen belangrijk. Een bos zoals in Vierhouten is hiervoor de ideale plek en de voorzieningen van vakantiepark Frusselt vullen dit aan. De interactie tussen spelen binnen en spelen en verblijven in de natuur en in het bos is essentieel. Het doel is de kinderen die er verblijven te laten ontspannen, zonder zorgen kind te laten zijn en voor hen onvergetelijke momenten te creëren. Daar is het ontwerp van Hotel Heppie dan ook op afgestemd.” 

Natuur-inclusief gebouw-ensemble

Naast plezier voor de kinderen is ook bewust gekozen om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Bettina: “Het ontwerp is zo gesitueerd, dat alle functies van het zicht op de natuur en het bos kunnen genieten. Er is gekozen voor een houten gevelafwerking om een zo duurzaam en natuur-inclusief mogelijk gebouw-ensemble te realiseren met groot respect voor de bosrijke context. Leadax Roov sluit perfect aan bij het streven om zoveel mogelijk duurzame materialen in te zetten. Voor ons was het de eerste keer dat we Leadax Roov voorschreven, maar inmiddels hebben we het ook al bij een ander project gedaan. Ook over de ondersteuning van Wienerberger zijn we tevreden; al vele jaren zeer constructief en meedenkend met de architect.” 

"Leadax Roov sluit perfect aan bij het streven om zoveel mogelijk duurzame materialen in te zetten. Voor ons was het de eerste keer dat we Leadax Roov voorschreven, maar inmiddels hebben we het ook al bij een ander project gedaan.”

- Bettina Sättele, Architect, Coenen Sättele Architecten 

 

1 missie, 1 team

Ook dakdekker Bart Martens van Martens v.d. Wallen Dakwerken is enthousiast over Leadax Roov. “Toen wij enkele jaren geleden kennismaakten met Leadax Roov, werd ons gevraagd of wij als pilotbedrijf wilden helpen bij de ontwikkeling. Daarover was geen enkele twijfel. Na een bedrijfsbezoek in Wapenveld en de ontmoeting met Roeland van Delden wist ik het zeker: dit wordt de dakbedekking van de toekomst! We zijn toen begonnen met proeven maken en testen uitvoeren. Daarna volgden er diverse proefdaken en die liggen er nog steeds prima bij. Daarop volgde de marktintroductie vanuit Dubai, die ik op locatie heb mogen meemaken. Wienerberger werd hier geïntroduceerd als exclusief verdeler voor een groot deel van Europa. Inmiddels hebben we met ons dakdekkersbedrijf al meer dan 30.000 vierkante meter Leadax Roov gelegd, waaronder 4.000 voor Hotel Heppie. De samenwerking met Wienerberger verloopt daarbij uitstekend; 1 missie, 1 team wat mij betreft!”

“Toen wij enkele jaren geleden kennismaakten met Leadax Roov, werd ons gevraagd of wij als pilotbedrijf wilden helpen bij de ontwikkeling. Daarover was geen enkele twijfel. Na een bedrijfsbezoek in Wapenveld en de ontmoeting met Roeland van Delden wist ik het zeker: dit wordt de dakbedekking van de toekomst!”

- Bart Martens, Eigenaar, Martens v.d. Wallen Dakwerken

 

  • Architect: Bettina Sättele van Coenen Sättele Architecten
  • Dakdekker: Bart Martens van Martens v.d. Wallen Dakwerken
  • Opdrachtgever: Rene van Camp van Heppie Hotel

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten

Flexwoningen voorzien van Leadax Roov | Rotterdam

Flexwoningen worden steeds vaker ingezet. Zulke woningen zijn modulair, verplaatsbaar en recyclebaar.

ENKA-erfgoed met circulaire Leadax Roov dakbedekking | Ede

De ENKA-fabriek is een historisch erfgoed in Ede en een schoolvoorbeeld van duurzame gebiedsontwikkeling. 

Dakvlak met Wevolt X-Roof zonnepanelen

Aan de slag met Leadax Roov?

 Wij helpen je graag met je project!