Brick Award 2022

Cinema le grand Palais. Brick Award 22 Category "Sharing public spaces". antonio virga architecte. South facade of the cinema
© Luc Boegly
Pirouette House. Brick Award 22 Category "Building outside the box". WALLMAKERS. outside view at night
© jino & midhu
Housing Koopvaardersplantsoen Amsterdam. Brick Award 22 Category "Feeling at home". Bureau SLA. Outside view
© Thijs Wolzak Amsterdam
PTT Binnenrotte. Brick Award 22 Category "Living together". Orange Architects. Outside view
© Ossip Duivenbode

De genomineerde projecten van Nederlandse architecten

Van de 50 genomineerde projecten voor de Brick Award 2022 zijn er 5 afkomstig van Nederlandse architecten. 

Overzicht van alle genomineerde projecten 2022

De genomineerden voor de Brick Award 2022 zijn bekend! Ervaar de veelzijdigheid in toepassing van keramische bouwmaterialen.

0Resultaten

Meer informatie over de Brick Award

Een panel van architecten van wereldklasse beoordeelt voor de Brick Award 22 unieke projecten uit de hele wereld.  Ook de Nederlandse Ingrid van der Heijden kijkt en beoordeelt. Ingrid is medeoprichter van Civic Architects, een internationaal bureau gevestigd in Amsterdam, dat ontwerpen maakt voor onder meer bibliotheken, culturele gebouwen en gemeentehuizen. Met trots stellen wij haar voor.

In 2004 initieerde Wienerberger de Brick Award. Om te laten zien hoe verrassend, bijzonder en tijdloos keramische architectuur kan zijn. De tweejaarlijkse Wienerberger Brick Award is internationaal, het podium voor uitzonderlijke keramische architectuur en hun architecten. 

Het bouwmateriaal baksteen heeft weinig geheimen voor architect Jan Peter Wingender van Office Winhov. Naar aanleiding van de toekenning van de Brick Award vragen we hem naar zijn drijfveren en de liefde voor zijn vak.  En de liefde voor baksteen, natuurlijk.