Techniek en verwerking

Nabehandeling

Nabehandeling

Baksteen metselwerk heeft geen nabehandeling nodig. Baksteen is zeer duurzaam, onderhoudsarm en een bouwmateriaal in kenmerkende kleuren.

Wanneer is nabehandeling wenselijk

In sommige bijzondere situaties kan een nabehandeling van metselwerk wenselijk zijn. Bijvoorbeeld bij een zeer licht gekleurde baksteen om vervuiling door weersinvloeden terug te dringen. Een behandeling met een dampopen hydrofobeermiddel is dan mogelijk. Hydrofobeermiddelen  aanbrengen overeenkomstig de CUR aanbeveling nr. 61 ‘Het voegen en hydrofoberen van metselwerk’.

Een hydrofobeermiddel vermindert de indringing van regenwater en daarmee de kans op ongewenste vervuiling.

Een dampopen hydrofobeermiddel bewijst zijn diensten op verticale gevelvlakken, bij horizontale metselwerkvlakken is raad en daad van de afdeling Pre & After Sales wenselijk. Neem daarvoor contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Baksteengevels zijn zowel tijdens de uitvoering maar ook zeker na verloop van jaren onderhevig aan vervuiling/verwering. Diverse maatregelen kunnen er genomen worden om tot een (blijvend) mooie baksteengevel te komen.

Een zeer belangrijke functie van de buitenmuur is te zorgen dat regenwater niet naar binnen dringt.  Een goede kwaliteit van de stoot- en lintvoegen zijn hierbij belangrijk.