Tuile du Nord 44 Natuurrood 600 | Nieuwbouw Appartementen Vida | Sint-Oedenrode

Verspringende bakstenen gevels en dakvormen zijn bepalend in de Vida architectuurstijl

Gezellig met karakter. Karakterpanden. Degelijk, robuust en sfeervol. Geënt op dé Nederlandse bouwstijl van de 20e eeuw. Jarendertigwoningen zijn bijna a way of living: ze zijn nostalgisch en knus, met toch voldoende volume voor de hele familie.

Vida bouwstijl

De oorsprong van het jarendertighuis is te herleiden tot de hogere middenklasse die het zich kon permitteren buiten de stad te gaan wonen. De architectuur en het woonmilieu spreken nog altijd veel mensen aan. De kenmerkende horizontale belijning kan versterkt worden door toepassing van langere baksteenformaten, teruggevoegd en eventueel stootvoegloos metselwerk.

Voor de materialisering kies je ofwel grillige handvorm bakstenen ofwel pure vormbak bakstenen. De kleuren neigen naar warm en rijk, de tinten rood en oranje. Het hoge dak komt prominent in beeld. Er geldt een grote diversiteit in kapvormen. Wat zij gemeen hebben, zijn de grote overstekken. Voor ieder daktype zijn passende dakpannen en hulpstukken. Op iedere creatieve vraag is er een antwoord.

    0Resultaten