Hulde voor het geduld van de opdrachtgever

Hulde voor het geduld van de opdrachtgever | Luxe villa, Someren

Renovatie villa | Someren

Op 23 juni 2016 trok een super-cel, het zwaarste type onweer, over Oost-Brabant. Een mortiervuur van hagel, formaat tennisballen, richtte voor 500 miljoen verzekeringsschade aan.

Martens v.d. Wallen Dakwerken

Martens v.d. Wallen Dakwerken uit Bakel kon óók aan de slag in het nabijgelegen Someren: de lichtkoepels, dakramen, goten en dakpannen van een luxe villa waren dermate beschadigd dat er niets anders op zat dan alles te vervangen. Om de opdrachtgever zo min mogelijk overlast te bezorgen, werd gekeken naar nieuwe OVH-dakpannen in hetzelfde latbereik, zodat bestaande panlatten konden blijven zitten.

Spitsroeden lopen

Het was wel spitsroeden lopen. Martens v.d. Wallen verrichtte na de stormschade ruim 300 noodreparaties. Pas eind dit jaar, ruim 16 maanden later, zullen de opdrachten die direct voortvloeien uit het inferno zijn verholpen. Sander van de Wallen: “In 2015 zaten we met een gat in de orderportefeuille. Begin 2016 begon de markt aan te trekken. Na die tien minuten storm op 23 juni 2016 konden alle planningen direct de prullenmand in. De branche stond op zijn kop, onvoorstelbaar.”

Levering

Toen de opdracht voor de luxe villa eindelijk aan de beurt was, kon de oorspronkelijke leverancier de OVH in die ene specifieke kleur niet meer leveren. Martens v.d. Wallen samen met Wienerberger wel, met de OVH Vario rustiek engobe, een nieuw model van Wienerberger dat op het moment van opdracht nog geïntroduceerd moest worden. Bart Martens: “De opdrachtgever toonde begrip en wilde graag wachten op de dit voorjaar geïntroduceerde OVH Vario.” Hulde voor het geduld van de opdrachtgever – het is vaak anders.

Genieten van het nieuwe dak

De villa dateert uit de late jaren 90, Robuust, een kleine 1.000 kuub, modern-klassiek, met de kenmerkende symmetrie van de notariswoning. Voor de villa in Someren bleek de OVH Vario een voltreffer: qua kleur (bijna niet te onderscheiden van het oorspronkelijke dak), esthetiek (gracieus golvend, passend bij de architectuur) en verwerking (de OVH Vario kan elke bestaande OVH vervangen).

Genieten

Voor Martens v.d. Wallen was het de eerste keer werken met de OVH Vario. De reacties luiden “heel goed tevreden” en “enthousiast”. Gevraagd naar een toelichting: “Eén, de variabele latafstand. Twee: de strakke zijaansluiting. En drie de stabiliteit, het is een dakpan met twee ophangnokken (...) Het dak ligt er veel mooier bij dan voorheen, vindt ook de opdrachtgever. “Hij kan echt genieten van het nieuwe dak.” Soms heeft goed werk wat meer tijd nodig.

  • Dakdekker: Martens v.d. Wallen Dakwerken, Bakel
  • Opdrachtgever: Familie Prinsen, Someren
  • Handelaar: Smits Dakproducten, Someren
  • Jaar van realisatie: 2017
  • Dakpannen: Koramic - OVH Vario rustiek engobe

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten