Nieuwbouw met een klassiek karakter

Nieuwbouw met een klassiek karakter | Dreumel

Nieuwbouw vrijstaande woning | Dreumel

Op een ruim, langgerekt kavel in Dreumel, een gemoedelijk dorp aan de rivier in het Land van Maas en Waal, ligt de ruim opgezette notariswoning van de familie Elsen. De historiserende bouwstijl van de woning met karakteristieke Tuile du Nord dakpannen maakt dat deze naadloos past in de omgeving.

”De kap is een echte eyecatcher geworden en geeft het huis het cachet dat het verdient!”

Eigenaar Henri Elsen: “Wat ons aansprak in de andere woningen was de mooie belijning met afwijkende gevels en dakconstructies, de raampartijen en de vermenging van plat en schuin dak. Zoiets wilden wij ook voor onze nieuw te bouwen woning. We hebben architecten Wouter Princen en Tim Robben van Kantoor Princen in Ravenstein gevraagd een ontwerp te maken in deze stijl. Voor ons was het de tweede keer dat we zelf gingen bouwen, maar voor het eerst volgens eigen ontwerp samen met een architect.”

Detaillering en materiaalkeuze

“De samenwerking verliep uitstekend,” vertelt Wouter Princen. “Henri en zijn vrouw Pauly hadden het voorbereidende werk goed gedaan en wij kregen alle tijd voor het ontwerp. Om de historiserende bouwstijl goed uit de verf te laten komen, hebben we veel aandacht besteed aan detaillering en materiaalkeuze. Dat zie je o.a. terug in de kozijnen met schuiframen, de hardstenen ornamenten, het metselverband en het dak. Wij hebben bewust gekozen voor de Tuile du Nord dakpan. Deze keramische dakpan is kleurvast en laat zich makkelijk verwerken. We hebben gekozen voor een vlakke dakpan met een lichte golving om het beeld rustig te houden.

Creatieve kapconstructie

Henri: “De keuze van de dakpan was een belangrijk punt. De kapconstructie van het huis laat zich beschrijven als creatief; een L-vorm met een plat binnenvlak. Wij wilden een rustige en rustieke, gebakken dakpan met een genuanceerde kleur. De dakpan moest in lijn zijn met de klassieke uitstraling van het huis. Samen met de architect en aannemer, Bouwbedrijf Van Dinther uit Schaijk, hebben we gekozen voor de Tuile du Nord 44 dakpan van Wienerberger.”

“De Tuile du Nord dakpan is een kleurvast keramische dakpan, die zich makkelijk laat verwerken.”

Mooi én functioneel

Wouter: “Bij de keuze voor een dakpan kijken wij naast uiterlijke kenmerken ook naar functionaliteit. Voor een perfect eindresultaat zijn er keramische hulpstukken beschikbaar. Deze pan sluit ook heel mooi. Bovendien ben je verzekerd van dertig jaar garantie en optimale levering. Dat is ook voor de aannemer een belangrijk pluspunt.”

Cachet

Zowel de bewoners als de architecten van Kantoor Princen zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Henri: “Het plan is zeer geslaagd. De uitstraling van het huis en het wooncomfort zijn precies, zoals we het voor ogen hadden. De kap is daarbij een echte eyecatcher geworden, die gezichtsbepalend is en het huis het cachet geeft, dat het verdient!”

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten