Circulaire, biobased woning in Helden met X-Tile zonnepanelen

Product: Wevolt X-Tile. Architect/ontwikkelaar: Ekowood Woonconcept. Client: Brummelhuis Projecten. Aannemer: Verhaegh Bouwbedrijf, Grashoek. Installateur: Lucius.nu, Boxtel. Nieuwbouw vrijstaande woning met Wevolt X-Tile | Weidebos, Helden

Nieuwbouw vrijstaande woning | Weidebos, Helden

In nieuwbouwwijk Weidebos in het Limburgse Helden staan sinds kort een aantal moderne en duurzame Ekowood woningen, gebouwd van duurzaam geproduceerd hout, natuurlijke en grotendeels herbruikbare bouwmaterialen. Een van die woningen is bovendien voorzien van Wevolt X-Tile zonnepanelen van Wienerberger.

De woning waar het over gaat, wordt gebruikt als modelwoning voor Ekowood Houses. Voor dit huis kozen zij een Wevolt Energiedak dat is gedekt met X-Tile zonnepanelen; zonne-energie met een strakke uitstraling dus. Dat is onder meer te danken aan het feit dat de Wevolt X-Tile zonnepanelen worden gecombineerd met de keramische Actua 10 EB dakpannen in dezelfde kleur. Het resultaat is een zeer rustig dakbeeld, waarin de zonnepanelen nauwelijks opvallen. Het duurzame karakter van de zonnepanelen sluit naadloos aan bij het Ekowood Woonconcept, waarin duurzaam en circulair bouwen centraal staan.

De meest circulaire zonnepanelen

Met Weidebos verrijst er een nieuwe, groene wijk aan de zuidrand van Helden met aan de ene kant de Heldense bossen en landerijen en aan de andere kant het dorp met winkels, restaurantjes en scholen. “Onze keuze voor Wevolt X-Tile zonnepanelen sluit prima aan bij deze groene omgeving en bij onze filosofie,” vertelt Martijn van Toor van Brummelhuis Projecten. “Het zijn de meest circulaire in Nederland geproduceerde zonnepanelen. Bovendien past de 30 jaar product- en vermogensgarantie uitstekend bij onze langetermijnvisie. De woning is energieneutraal en de X-Tile zonnepanelen dragen bij aan de zeer goed isolerende gebouwschil van de woning. De combinatie van verwarming met infraroodpanelen met deze esthetische zonnepanelen, is wat ons betreft een win-winsituatie.”

Optimale benutting van het dakvlak

De vrijstaande modelwoning van Ekowood Houses is gebouwd door Verhaegh Bouwbedrijf uit Grashoek. Directeur/eigenaar Ralph Verhaegh: “Door het compacte formaat zijn de Wevolt X-Tile zonnepanelen de perfecte oplossing om het dakvlak zo optimaal mogelijk te benutten. Voor de afwerking van de nok en dakranden hebben we gebruik gemaakt van de moderne Actua 10 EB dakpannen van Wienerberger. De modules vormen samen met de dakpannen een waterdicht en strak uitziend geheel. De Wevolt X-Tile zonnepanelen worden op dezelfde panlatten als de dakpannen gemonteerd, waarbij één module overeenkomt met vier Actua 10 EB dakpannen.”

In alle opzichten een verantwoorde keuze

Voor het installeren van de Wevolt X-Tile zonnepanelen schakelde Verhaegh met installateur Lucius Duurzame Energie Oplossingen uit Boxtel. Eigenaar Luc Vroemen: “Elk dak is uniek en vraagt om een zonnestroominstallatie op maat. Voor deze duurzame woning was een Building Integrated Photo Voltage-systeem met Wevolt X-Tile zonnepanelen een prima keuze. De voordelen van zonne-energie, maar wel met een esthetische uitstraling.

Wevolt X-Tile zonnepanelen bieden extra zekerheid omdat het glas-glas panelen zijn met hightech celtechniek. Dit garandeert een zeer lange levensduur en een lage degradatie. De product- en vermogensgarantie van 30 jaar gaat een stuk verder dan bij glas-folie panelen die vaak een veel kortere productgarantie bieden. Omdat Wevolt X-Tile zonnepanelen lokaal worden geproduceerd is de CO2-voetafdruk laag. Bovendien bevatten ze geen lood en PFAS en zijn ze in hoge mate recyclebaar.”

Zonne-energie met een strakke uitstraling

Wie bewust op zoek is naar een duurzame oplossing die ook nog eens esthetisch is, komt al snel uit bij een Wevolt Energiedak. De Wevolt X-Tile zonnepanelen leveren daarbij zonne-energie met een strakke en eenduidige uitstraling. Belangrijke extra pluspunten zijn de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger.

  • Architect/ontwikkelaar: Ekowood Woonconcept
  • Installateur: Lucius.nu, Boxtel
  • Aannemer: Verhaegh Bouwbedrijf, Grashoek

Meer referentieprojecten

Wevolt X-Roof renovatie appartementsgebouw | The Connection Rotterdam

‘Het volledige dak op het zuiden is één vlak, als een geïntegreerd zonnepaneel’, vertelt Jeroen Schipper, architect en oprichter van Orange Architects.

Nieuwbouwwoningen De Duivenvoordecorridor | Roosenhorst, Voorschoten

Aan de rand van het Groene Hart in Voorschoten ligt het historisch cultuurlandschap ‘De Duivenvoordecorridor’.
 

Dakvlak met Wevolt X-Roof zonnepanelen

Aan de slag met Wevolt X-Tile?

 Wij helpen je graag met je project!