MKI-waarde gevelbakstenen

MKI-waarde gevelbakstenen

Bekijk de MKI van gevelbakstenen

De Milieukostenindicator (MKI) wordt steeds vaker gebruikt als vergelijkingsinstrument. De MKI-waarde, uitgedrukt in euro’s, laat zien hoeveel impact het materiaal heeft op het milieu. Door de MKI-score met andere producten te vergelijken, kun je concrete vergelijkingen maken. Om voor gevelstenen de juiste keuze te maken hebben wij de MKI-waarden zoveel mogelijk inzichtelijk gemaakt.

MKI ClickBrick Pure

Gunstige MKI circulair bouwsysteem

ClickBrick Pure is een volledig circulair gevelsysteem voor het droogstapelen van handvorm bakstenen. Dit betekent bouwen aan een duurzame toekomst met behoud van het traditionele gevelbeeld. Het systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen en kenmerkt zich door optimale hergebruiksmogelijkheden. Dit resulteert in een zeer gunstige MKI-waarde en dus minder milieubelasting bij gebruik van dit gevelsysteem. De ClickBrick MKI’s zijn te vinden in de Nationale Milieudatabase en variëren van € 1,16 tot € 1,49 per m2 afhankelijk van de kleur gevelsteen. 
 

 

“Bij het voorschrijven van het ClickBrick Pure gevelsysteem, kies je voor een duurzame en circulaire geveloplossing met een zeer gunstige milieuscore. Met de specifieke milieudata vanuit de getoetste LCA kan je eenvoudig de verplichte MPG-score berekenen.”

Dorien van der Weele, Sustainability Manager

 

Meer weten over de MKI van ClickBrick Pure?

Leg je vragen voor aan een van onze ClickBrick adviseurs, wij helpen je graag.

MKI gevelbakstenen

Van branche-data naar specifieke data

Met behulp van de MKI-waarde kan je als voorschrijver in de bouw de milieu-impact van een product beter inschatten. Een breed assortiment aan geveloplossingen vraagt om de juiste vertalingen naar MKI-scores. Op brancheniveau is de MKI voor metselwerk bepaald op € 2,88 per m2 (cat.2 data KNB). Deze is te vinden in de Nationale Milieudatabase (NMD).

Op dit moment onderzoeken wij voor ons gevelassortiment de milieueffecten per gevelproduct. Een grondig onderzoek waarbij veel data wordt verzameld en onderzocht. Een externe audit volgt, waarna de milieudata in de NMD kan worden opgenomen. Momenteel zijn we hiermee in ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

ClickBrick Pure

Wienerberger ClickBrick Pure is een uniek, circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van bakstenen. Een traditioneel gevelbeeld, maar toch revolutionair anders.

MKI nader bekeken

Wij geloven in toekomstgericht bouwen en daarom produceren we duurzame producten en slimme oplossingen die hieraan bijdragen.

Duurzame bestrating

Om de juiste materiaalkeuze te kunnen maken, hebben wij de milieu-impact van onze bestratingsproducten zoveel mogelijk inzichtelijk gemaakt via een MKI-berekening (Milieu Kosten Indicator) en bijbehorende LCA (Levenscyclusanalyse).