Techniek en verwerking

Kies de juiste panhaak voor je dakpan

Kies de juiste panhaak voor je dakpan

Dakpannen moeten volgens de huidige regelgeving verankerd worden met panhaken. Voor de juiste verankering is het extra belangrijk om de juiste panhaak te kiezen.

 

Verankeringsadvies

Toepassing detail panhaak. Koramic dakpannen verankeren. Roestvast staal.
Toepassing detail panhaak

Dakpannen moeten volgens de huidige regelgeving verankerd worden met panhaken. Met onze Koramic Dakplanner krijg je snel en makkelijk een verankeringsadvies. Voor de juiste verankering is het extra belangrijk om de juiste panhaak te kiezen. We kennen enkele en dubbele panhaken. Sommige haken passen ook op andere pannen, maar verwerk je bijvoorbeeld een enkele panhaak op een OVH, dan veranker je onvoldoende.

Panhaken

De hoeken van de kopsluitingen bij een OVH liggen namelijk naast elkaar. Hierdoor wordt de linker onderliggende pan niet verankerd. Wij hebben 18 panmodellen, elk met eigen kop- en zijsluiting, en dus ook elk met eigen panhaak. Gebruik je de verkeerde panhaak, dan veranker je niet volgens de normering. Juist daarom is het extra belangrijk om de panhaak te kiezen die bij de pan hoort! 

Meer informatie? Lees ook ons verankeringsadvies voor dakpannen.

Gerelateerde artikelen

lecht verankerde dakpannen zijn een groot probleem in Nederland. Het stormachtige weer in ons land zorgt elk jaar weer voor duizenden euro’s aan schade door afgewaaide dakpannen. Als dakpannen niet goed verankerd zijn, is dit niet alleen heel vervelend voor huiseigenaren, maar ook gevaarlijk voor voorbijgangers.