Tools & services

Kantoor van Wienerberger Nederland

Textuurgenerator

Creëer eenvoudig texturen en laat je ontwerp tot leven komen met unieke gevelvisualisaties. Van kantoorgebouw tot woonhuis, met een paar klikken maak je snel eindeloze combinaties in formaten, metselverbanden, voegkleuren en -diktes. Ontwerp je persoonlijke textuur en gebruik deze in je digitale 3D-gebouwmodel.
 
 

  • Nieuw: sneller en meer mogelijkheden
  • Real-time texturen genereren
  • Gebruiksvriendelijk
  • Dynamisch, eindeloze combinaties en levensecht
  • Download een PDF, PNG of genereer Revit-data
  • Inspiratie in enkele clicks

Zeer natuurgetrouwe visualisaties

Ontwerp je perfecte gevelbeeld en download de visualisatie als PDF. Daarbij kun je rekenen op bijzonder realistische texturen met schaduwvorming voor een zeer natuurgetrouw beeld. Ideaal om te bespreken met de welstand of om je klant te helpen met het kiezen van de juiste gevelsteen. Wil je nóg een stap verder gaan? Overtuig je klant met een visualisatie in je eigen 3D-gebouwmodel door jouw specifieke textuur te downloaden in PNG en toe te voegen aan je BIM-model. De textuurgenerator is geïntegreerd in de productzoeker en te vinden bovenaan de pagina van de geselecteerde gevelsteen.

 

Ga vandaag nog aan de slag!

Gebruik de textuurgenerator

Nieuwsgierig hoe jouw gevel eruit zou kunnen zien? Neem de proef op de som met de vernieuwde textuurgenerator. Genereer real-time je textuur, zodat je direct kunt beoordelen welke gevelsteen, metselverband, voegkleur en -dikte het beste past bij het gewenste gevelbeeld. Ben je tevreden? Download je de textuur als PDF-bestand of vraag je de BIM-content op. Dit zijn texturen in PNG-formaat inclusief productinformatie als Revit-bestand.

Gebruikerservaring

Spelen met kleur en metselverbanden

BIM modelleur Erwin Kolen: “Ik gebruik de tool bij vrijwel al mijn projecten waar ik een BIM-model van opzet. Tijdens het ontwerpen speel ik graag met kleur en metselwerkverbanden. Dat werkt ideaal om snel een goed beeld te krijgen van hoe het er visueel uit komt zien. Voor mij is het de meest vriendelijke tool.”

Virtuele inspiratie

Een textuur genereren in enkele eenvoudige stappen:

Stap 1: Kies product
Kies je gewenste gevelsteen.

Stap 2: Kies de juiste voeg
Selecteer de voegdikte voor stoot- en lintvoeg (normaal 10/12 mm, gelijmd 6 mm of dun 3 mm). Met de ‘sliders’ bepaal je zelf de dikte van de voegen. Kies uit diverse Beamix-voegkleuren.

Stap 3: Kies het metselverband
Kies je gewenste metselverband. Ga je voor een halfsteens, of wordt het toch een blokverband?

Stap 4: Download textuur
Tevreden over het eindresultaat? Klik dan op ‘Download’.

BIM-bestanden

Ontwerpers laden de texturen eenvoudig direct in hun BIM-software. De specifieke informatie van de gevelsteen staat in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Om deze niet onnodig groot te maken, is er een directe link naar de gevelsteen op de Wienerberger website. Zo heb je direct altijd de meest actuele informatie en productdata bij de hand. Ook vind je er aanvullende informatie.

Wil je een 3D-textuur met alle Revit-data ontvangen in je mailbox? Laat eenmalig je gegevens achter, klik op ‘Download texturen & Revit-data’ en check je mailbox. Eenvoudig en snel! De textuurgenerator is geintegreerd in de productzoeker. Klik op de button hieronder en ervaar de mogelijkheden.

Nieuwbouw tandartsenpraktijk | Gytsjerk, Friesland | Gevelbakstenen: Virtua VF en LF400 | Architect: Dorenbos Architecten | Aannemer: Salverda, Muinen

De textuurgenerator proberen?

Ga naar de productzoeker en creëer de mooiste texturen!