Tijdwinst door de VHV Vario

VHV Vario natuurrood. Architect: B.W. Plooy. Dakdekker: Bruil Dakdekkers en Timmerbedrijf. Renovatie monumentaal schoolgebouw | Amersfoort

Renovatie monumentaal schoolgebouw | Amersfoort

Wanneer een dak gerenoveerd moet worden heeft het een heel leven achter de rug. Dat geldt zeker voor dit bijzondere schoolgebouw van de hand van architect B.W. Plooy. Het is gebouwd in 1928 in de stijl van de Amsterdamse School. Daarna is het in 1979 verbouwd tot buurthuis en uiteindelijk werd het gebouw in 2018 getransformeerd tot vier individuele woningen.

Alleen nieuwe en duurzame materialen

Bruil Dakdekkers en Timmerbedrijf heeft de dakrenovatie uitgevoerd. Het dak van de voormalige basisschool was voorzien van het Verbeterde Holle model. De keuze voor de VHV Vario was daarom vanzelfsprekend voor dakdekker Chris Bruil. Zij werken namelijk bij voorkeur met Wienerberger dakpannen en toebehoren. Bovendien werken zij uitsluitend met duurzame materialen en passen zij het liefst de nieuwste daksystemen toe.

De VHV Vario dakpan is een typisch Hollands dakpanmodel; de juiste keuze voor renovatie van architectuur in de stijl van de Amsterdamse School.

Makkelijk in te delen dak

Chris Bruil is zeer positief over de VHV Vario: “Zeker bij renovatie is het dak makkelijker in te delen.” Hij moest in eerste instantie wel even wennen aan het ontbreken van de zijsluiting tijdens het verwerken. Toch werden de voordelen van de VHV Vario al snel duidelijk. Tijdwinst, niet zagen en perfect uitkomen. Dit geldt wat hem betreft ook voor de Halfronde vorst Vario.

De belangrijkste voordelen die Chris Bruil benoemt: “Het is een mooie strakke pan die vlot en lekker legt en door de variabele verwerking kom je bij een volledig dak altijd mooi uit.” Dat scheelt tijd, maar dat levert natuurlijk ook een financieel voordeel op. Duurdere hulpstukken, zoals halve dakpannen, kun je achterwege laten. Die besparing geeft een gouden randje aan de eerste kennismaking met de VHV Vario.

  • Dakdekker: Bruil Dakdekkers en Timmerbedrijf
  • Dakpannen: VHV Vario natuurrood+

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten