Nergens meer hoeven zagen

VHV Vario lichtbruin verglaasd. Opdrachtgever: Particulier. Dakdekker: Stef Meijer en Koos Bakker. Dakrenovatie vrijstaande woning | Hippolytushoef

Dakrenovatie woning | Hippolytushoef

In de Kop van Noord-Holland op steenworpafstand van de afsluitdijk ligt het dorpje Hippolytushoef. Vroeger bekend als Klein Parijs, vanwege het roerige uitgaansleven. Tegenwoordig een genot om te wonen voor iedereen die rust, ruimte en een hechte gemeenschap hoog in het vaandel heeft. Een plek waar buren elkaar kennen. De keuze voor de VHV Vario lichtbruin verglaasd volgde dan ook naar het voorbeeld van de buren, die enkele jaren eerder hun dak hadden laten renoveren.

Perfect passend in de omgeving

De huiseigenaar en de dakdekker Stef Meijer uit Schagen zijn beiden zeer te spreken over de kleur en uitstraling van deze dakpan. Qua type dakpan perfect passend bij de woning en haar omgeving. Dakdekker Stef Meijer is sowieso gecharmeerd van Koramic dakpannen. De maatvoering en de rechtheid van de pannen, staan wat hem betreft symbool voor de kwaliteit waar hij graag mee werkt. De keuze voor Wienerberger lag daarom voor de hand. Uiteindelijke conclusie? "Een fijn pannetje."

Tijdwinst door variabele verwerking

Stef Meijer heeft dit dak in samenwerking met collega dakdekker Koos Bakker gerenoveerd. In eerste instantie moesten zij bij het indekken extra aandacht aan de pan besteden om de pan te 'leren kennen'. Uiteindelijk bleek dat het beloofde voordeel van dit dakpanmodel dubbel en dwars werd waargemaakt. Tijdwinst door niet te hoeven zagen. Zo kwamen zij precies uit over de gehele breedte van de woning. Doorbrekingen, zoals de dakkapel waren ook geen probleem. Normaliter wordt hier toch gezaagd, maar nu niet. Al met al zeer positief dus!

In de verbeterpunten die zijn doorgevoerd bij de volgende producties zien Stef Meijer en Koos Bakker zeker voordelen. Vooral het nut van de streepjes, die ondersteunen bij het op de juiste maatvoering leggen van de dakpannen, wordt door hen onderschreven. Een duidelijk voordeel voor de verwerker.

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Dakdekker: Stef Meijer & Koos Bakker
  • Dakpannen: VHV Vario lichtbruin verglaasd

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten