Maarssen-Dorp

Renovatie Centrum Maarssen-Dorp

Renovatie | Centrum, Maarssen-Dorp

Maarssen-Dorp is een historisch plaatsje dat onderdeel uitmaakt van de Gemeente Stichtse Vecht. Het sfeervolle centrum heeft met z’n grachtjes en eeuwenoude grachtenpanden wel wat weg van Amsterdam, maar dan op veel kleinere schaal. Een deel van het centrum, de Kaatsbaan, is in 2012 autovrij gemaakt.

Oud en nieuw

Voor de herbestrating koos de gemeente voor een specifieke sortering straatbakstenen; de Novoton wasserstrich getrommeld met een aanvulling van Brons wasserstrich getromnmeld. De nieuwe straatbakstenen werden toegepast in de rijbaan, terwijl voor de trottoirs de eerder geleverde straatbakstenen werden hergebruikt.

Historische uitstraling

Projectleider Civiele Techniek Adriaan Drenth: “In totaal ging het om 1.700 m² herbestrating. Omdat bij de herinrichting de rijbaan met oude gebakken dikformaten verviel, moesten er waalformaten bijgeleverd worden. De specifieke mix is onder meer afgestemd op de panden in het oude centrum. Het resultaat voldoet aan onze verwachtingen, omdat de mix van nieuw gebakken waalformaten de uitstraling geeft van een oude verharding. Ook de inwoners en ondernemers zijn tevreden over de uitvoering en het eindresultaat.”

Het resultaat voldoet aan onze verwachtingen, omdat de mix van nieuw gebakken waalformaten de uitstraling geeft van een oude verharding.
-Adriaan Drenth, projectleider civiele techniek

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten