Architect bouwt eigen duurzame bedrijfshuisvesting met ClickBrick Pure

Architect bouwt eigen duurzame bedrijfshuisvesting met ClickBrick Pure

Nieuwbouwproject ClickBrick Pure bedrijfsverzamelgebouw | Schoonhoven

Verstoep bouwadvies en architectuur maakt het verschil door duurzaam te bouwen. En daarin durft het in Schoonhoven gevestigde bedrijf ver te gaan. Zowel voor de invulling van het ontwerp, de materialen en installaties als de bouwwijze. Niet verwonderlijk dus dat Verstoep voor haar eigen nieuwbouw koos voor ClickBrick Pure.

Mooi én duurzaam

Verstoep bouwadvies en architectuur houdt zich bezig met nieuwe huisvesting voor verschillende doelgroepen, zoals particulieren, bedrijven en de agrarische sector. Zo zijn op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven, waar het nieuwpand van Verstoep is te vinden, inmiddels tal van bedrijfsgebouwen van de hand van Verstoep te vinden. “Maar bouwen voor jezelf is toch wat anders,” beamen de eigenaren Arjan Verstoep en Corné van Roest. “Wij wilden een even mooi als duurzaam kantoor realiseren binnen een bedrijfsverzamelgebouw, waar ook enkele andere gebruikers zijn gehuisvest,” vervolgt Arjan.

Duurzame afwegingen op elk onderdeel

Het pand van Verstoep staat op een zichtlocatie en de nieuwbouw is een opvallende ontwikkeling. “Niet in de minste plaats om de duurzame keuzes die we gemaakt hebben voor de ontwikkeling van dit gebouw. En natuurlijk door de toepassing van ClickBrick Pure,” vertelt een trotse eigenaar. Arjan: “Van alle toe te passen materialen tot de keuze van installaties en voor elk onderdeel van het ontwerp hebben we duurzame afwegingen gemaakt. Natuurlijk vanuit onze rol als één van de toekomstige gebruikers van het pand, maar ook, juist zelfs, om bij te dragen aan het verder verduurzamen van de bouwsector en ter inspiratie voor onze opdrachtgevers. Zulke keuzes vragen om gedegen onderzoek en slimme afwegingen. Discussies die we intern goed gevoerd hebben. Het hield ons scherp en we zijn trots het resultaat!”

Traditioneel Nederlands product

De keuze voor het circulaire gevelsysteem ClickBrick Pure past natuurlijk naadloos bij de duurzaamheidsambities van Verstoep. Arjan: “Het is een uniek, circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van baksteen, waarbij ingezet wordt op het reduceren van het gebruik van grondstoffen door optimale recyclemogelijkheden. Maar naast het duurzame karakter van deze oplossing speelden ook esthetische overwegingen mee. Wij wilden bewust een traditioneel Nederlands product toepassen. ClickBrick Pure voldoet hieraan dankzij de vooraf gevormde lineaire schijnvoeg. Er is gebruik gemaakt van twee varianten gevelstenen; de ClickBrick Rhône Exclusief en de ClickBrick Menton. De eerste is een warme, bruinzwarte handvorm gevelbaksteen met spannende blauwgrijze accenten, die afhankelijk van de lichtinval, verschillende indrukken geeft. De Menton is een handvorm baksteen met een warme, dieprode tint en zachte blauw-paarse nuances en subtiele benerving. Het resultaat: fraaie, onderhoudsvrije en duurzame gevels!”

Wienerberger Xperience Center

De gevels van het nieuwbouwpand zijn gestapeld door Koster Lijmwerken uit Doetinchem in opdracht van Elski BV. Eigenaar Koen Koster: “Ter voorbereiding hebben wij in het Wienerberger Xperience Center een duidelijke training gekregen over de verwerking van ClickBrick. Deze sessie begon met een stukje theorie. Na de lunch mochten we zelf aan de slag in de praktijkruimte. We begonnen met stapelen, daarna kwamen de verankeringen aan bod. Alle facetten van het systeem zijn behandeld en uitgelegd en dat was terug te zien in het project. De verwerking ging heel goed en door de goede communicatie met de uitvoerder konden wij snel door. Ook hebben we tijdens het project goede begeleiding gehad van Wienerberger. De lijntjes waren kort en regelmatig kwamen er mensen van Wienerbeger op de bouwplaats kijken. Dat werkte fijn en we zijn dan ook trots op het resultaat. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel mooie ClickBrick-projecten mogen doen!”

  • Architect: Verstoep bouwadvies en architectuur
  • Aannemer: Verstoep Ontwikkeling
  • Verwerker: Elski BV / Koster Lijmwerken

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Timm-Antiek HV CB & Menton HV CB, ClickBrick Pure. Architect: Opzoom Architecten. Verwerker: Wessels Bouwgroep. Nieuwbouw appartementen en commerciële ruimte | Lichtenvoorde.

Wil je ook circulair bouwen met ClickBrick Pure?