Matchend dak en gevel

Matchend dak en gevel | Veurne, België

Nieuwbouw vrijstaande woning en bedrijfsruimte | Veurne, België

Deze eengezinswoning in het Belgische Veurne is zowel een bedrijfspand als een woonhuis. Het dak en de gevel vloeien in elkaar over en zijn gemaakt van keramische bouwmaterialen.

Gevel en dak gaan in elkaar over

De klant wilde een kantoor voor zijn ingenieursbureau en ook een woonhuis voor zijn gezin. De woning die architect Peter Verhaeghe ontwierp biedt voldoende ruimte voor beide functies. Om de privacy te waarborgen zijn de twee delen duidelijk van elkaar gescheiden door de betonnen carport in het midden. Van hieruit zijn ook beide delen van het huis direct toegankelijk.

Wonen en werken aan het water

Het huis is gesitueerd op een hoekperceel en heeft een ''Living room with a view'' die uitkijkt op het kanaal. Die unieke locatie werd optimaal uitgespeeld met een split level zitgedeelte en grote uitkijkramen. Deze ruimte is deels inpandig voor de benodigde schaduw en bescherming.

Relaxte stijl

De klant wilde een moderne, maar vooral rustige architectuur. De opzet is eigentijds, maar tegelijkertijd sereen en heeft daardoor een kalme feel-good uitstraling. De keuze voor natuurlijke materialen aan de buitenkant van het gebouw - keramische gevelstenen en dakpannen - speelt daarop in. De gevel en het dak gaan in elkaar over, wat extra rust brengt.

Een perfecte combinatie

De architect had al eerder succesvol gewerkt met dezelfde gevelstenen. Nu zocht hij een kleinere, gewone dakpan voor een 'ton-sur-ton' look van de gevels en het dak. Gewone gladde dakpannen van klei in de kleur amarant bleken de beste combinatie. Het resultaat is een prachtig en aangenaam subtiel huis dat aan alle eisen van de klant voldoet.

  • Ontwerp/architect: Peter Verhaeghe
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Jaar van realisatie: 2014
  • Dakpannen: Koramic - Leipan 301 Amarant
  • Gevelstenen: Terca - Caracterra Hectic

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten