Acht seniorenwoningen in Groningen

MaduraMax grootformaat dakpan als welkom alternatief

MaduraMax grootformaat dakpan als welkom alternatief

De kroon op het werk van de acht nieuwbouw seniorenwoningen in de binnenstad van Groningen wordt gevormd door de MaduraMax grootformaat dakpan. Het klassieke uiterlijk komt goed tot zijn recht en draagt bij aan de vriendelijke uitstraling van het project. Bovendien is deze pan door z’n formaat snel en daarmee economisch te leggen. 

Sfeervol hofje

‘Van niets naar iets - creëren zit in ons DNA.’ Dat is wat opdrachtgever Veldboom Projectontwikkeling voor ogen heeft bij het creëren en beheren van haar vastgoedprojecten. Veldboom wil met haar projecten bijdragen aan het (woon)geluk van mensen. De ontwikkeling van de acht nieuwe seniorenwoningen aan het Eyssoniusplein in Groningen sloot hier dan ook mooi bij aan. Waar voorheen een aantal saaie garageboxen stonden, zijn via inbreiding inmiddels acht mooie seniorenwoningen in een sfeervol hofje gerealiseerd.

Vriendelijke uitstraling

Wat direct opvalt aan de woningen is de vriendelijke uitstraling. Deze is grotendeels te danken aan de warme kleuren van de door de architect geselecteerde Passiebloem wasserstrich gevelbakstenen. Deze sortering maakt deel uit van de Bloemen-serie, die sprekende zomerkleuren, wisselende glans en vele kleurnuances combineert met intrinsieke kwaliteit. De warme roodbruine kleuren van de Passiebloem gevelstenen sluiten goed aan bij de andere, bestaande woningen in de Groningse binnenstad. En dat geldt ook voor de MaduraMax natuurrood+; een extra groot formaat keramische holle dakpan met een licht gebogen goot. Dankzij het grote formaat en de modulaire verwerking is de MaduraMax zeer geschikt voor grootschalige binnenstedelijke dakrenovaties en seriematige nieuwbouw, passend in het Nederlandse dakenlandschap.

"Ook het klassieke uiterlijk van de dakpan komt goed tot zijn recht en draagt bij aan de vriendelijke uitstraling van het project. De gegarandeerd lange levensduur, de kleurechtheid en niet te vergeten het DUBOkeurmerk zijn daarnaast belangrijke voordelen van deze grootformaat dakpan voor seriematige nieuwbouw.”

- Jeroen Benus, Bouwonderneming Gebr. Benus

 

Meerdere uitdagingen

Bij de realisatie van het project kreeg de specialist in projectmatige nieuwbouw en renovatie bouwonderneming Gebr. Benus te maken met de nodige uitdagingen. Jeroen Benus: “De aanvoer van bouwmaterialen voor het project werd sterk beperkt door de krappe toegangsweg van drie meter breed en 2.80 meter hoog. Hierdoor konden we in eerste instantie geen grote elementen toepassen. In overleg met de gemeente bleek gelukkig dat een naastgelegen perceel gelijktijdig met het realiseren van dit project in uitvoering kwam. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om vanaf het naast gelegen perceel te bevoorraden en konden we ook zwaarder materieel toepassen. Zo konden we meer prefab onderdelen gebruiken, waardoor we eveneens de overlast voor de omgeving konden beperken. Een andere uitdaging was de tijdige levering van de aanvankelijk gekozen dakpannen.”

Snel en economisch te leggen

Jeroen: “Zeker in de tijd dat de beschikbaarheid en levering van bouwmaterialen een onzekere factor was, bleek Wienerberger ons goed te kunnen helpen. De door ons bestelde dakpannen konden niet tijdig geleverd worden, waarop we in gesprek zijn gegaan met bouwmaterialenhandel BMN in Stadskanaal om zo snel mogelijk te komen tot een goed alternatief. Zo kwamen we uit op de MaduraMax dakpan van Wienerberger. Misschien wel een betere optie zelfs dan onze eerste keuze. Deze elegante grootformaat dakpan is door zijn afmetingen snel en daarmee economisch te leggen. Ook het klassieke uiterlijk van de dakpan komt goed tot zijn recht en draagt bij aan de vriendelijke uitstraling van het project. De gegarandeerd lange levensduur, de kleurechtheid en niet te vergeten het DUBOkeurmerk zijn daarnaast belangrijke voordelen van deze grootformaat dakpan voor seriematige nieuwbouw. Iedereen is blij met het alternatief; het resultaat mag er zijn!”

  • Architect: MINT Architecten, Amsterdam
  • Aannemer: Gebr. Benus, Musselkanaal
  • Opdrachtgever: Veldboom projectontwikkeling, Groningen
  • Jaar van realisatie: 2023
  • Dakpannen: MaduraMax natuurrood+ dakpan
  • Gevelstenen: Passiebloem WS WF

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.

Meer referentieprojecten