Levering glazuurbakstenen en keramische raamdorpels gecontinueerd

Nieuwbouw Appartementen The George | Zuidas, Boelegracht, Amsterdam

Wienerberger neemt voorraad en lopende orders St. Joris Keramische Industrie over

Eind februari 2023 zijn de bedrijfsactiviteiten van St. Joris Keramische Industrie in Beesel beëindigd. Daarmee komt er een einde aan een historie van 100 jaar keramische productie, op het gebied van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels. Omdat ook Wienerberger actief is in deze niche van de keramische markt, is besloten om de voorraad van St. Joris per 28 maart 2023 over te nemen.

Synergie, schaalvoordelen en duurzaamheidsvoordelen

Wienerberger continueert de productie van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels in Panningen. De concentratie van de productie bij Wienerberger zorgt voor synergie, schaalvoordelen en duurzaamheidsvoordelen met een gunstig effect op o.a. energiegebruik en milieubelasting.

Continuïteit in levering

Met de voortzetting is de continuïteit in de Nederlandse productie en levering van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels gewaarborgd. De mogelijkheden en toepassingen van glazuurbakstenen zijn zeer veelzijdig. De markt voor geglazuurde raamdorpels wordt weliswaar kleiner, maar vanwege renovaties is continuïteit in levering belangrijk. Wienerberger blijft hierin dan ook voorzien.

In gesprek met bestaande afnemers

De overname van de voorraad heeft op 28 maart 2023 officieel z’n beslag gekregen. Naast het integreren van de bedrijfsactiviteiten en het verplaatsen van bestaande voorraden van Beesel naar Panningen, gaat Wienerberger zo snel mogelijk in gesprek met de bestaande afnemers van St. Joris. Daarbij ligt de focus op het uitleveren van openstaande orders uit de overgenomen voorraad en continuering van de samenwerking met Wienerberger. 

Sfeerbeelden van de Crystal-serie glazuurbakstenen

Glazuurbakstenen: veelzijdiger dan ooit

Modieus in nieuwbouw en renovatie voor een verrassend gevelbeeld. En breed toepasbaar bij restauratie om gebouwen in hun oude glorie te herstellen.