Productinformatie

Gevelrenovatie: oplossingen op maat

Gevelrenovatie: oplossingen op maat

Duurzame waarde creatie is een bewuste keuze voor keramische kwaliteit. Wienerberger heeft als enige keramische oplossingen voor de gehele bouwschil onder één dak; voor nieuwbouw en renovatie. Eén contact voor alle componenten met kennis, ervaring en advies op maat.

10 aandachtspunten voor integraal keramisch renoveren

 • Verlenging levensduur
 • Individuele ontwerpmogelijkheden
 • Waardevaste investering
 • Duurzame bouwoplossingen
 • Keramiek is blijvend mooi
 • Betere isolatiewaarden
 • Meer comfort
 • Minder onderhoud
 • Kleurvast
 • Eén aanspreekpunt

Slank renoveren met slimme bakstenen

Metselen | verwerking gevel
Metselen | verwerking gevel

Binnen bestaande rooilijnen renoveer je met een smalle baksteen; een slanke gevelbaksteen van 70 mm breed met 30% minder volume. Dat betekent reductie van grondstoffen, energie en transportkosten. De slanke vorm biedt ruimte voor extra isolatie in de spouwmuur - zónder kostbare aanpassingen van de fundering.
Meer informatie over smalle bakstenen.

Restauratie van bakstenen architectuurerfgoed

Renovatie de Beurs van Berlage, Damrak, Amsterdam. Architect: Bierman Henket architecten met projectarchitect Henk van Laarhoven. Adviseur: van Bremen Bouwadviseurs, Sanne Mouwen en Wietse den Hartog Opdrachtgever: Beurs van Berlage Aannemer: N.J. de Nijs te Warmenhuizen. Bouw Matrialen Handel, BMH: Cementbouw Heemstede, Jan Woudhuizen en Niels Bethlehem. Maatwerk Glazuurstenen in verschillende formaten en 15 kleuren die passen bij de oude stenen: 1 kleur geel, 3 kleur blauw, 4 kleuren bruin, 2 kleuren grijs-wit, 3 kleuren wit en 2 kleuren groen (de laatste loodhoudende glazuur): Een deel van het interieur is aangepast rond de receptie (ruimte 0.012), de oude pantry (ruimte 0.06) nu trap naar souterain, twee toiletgroepen (ruimte 0.05) nu en de tentoonstellingsruimte in de kelder. Jaar van oplevering: 2017 Rode strengperstenen (uni-rood van Panningen): Nieuwe metselwerkboog rechts van huidige receptie (t.p.v. oude pantry). Rood kolenstook Renova van Wienerberger Bemmel: Vervangen van bestaande deur (Stalen dir met rechte latei) naar nieuwe deur aan achterzijde van de Beurs (Beursstraat). Aanpassing van het metselwerk met segmentboog en inboetwerk. Zie bijgaande foto.
Renovatie de Beurs van Berlage | Damrak, Amsterdam

Voor behoud van keramische erfgoed, vaak onderdeel van een beschermd stadsgezicht biedt Wienerberger een speciaal assortiment bakstenen in historische formaten. Authentieke producten die passen in het kleurenbeeld van toen. Ook zijn op aanvraag historische baksteenvormen mogelijk zoals keramische afzaatstenen, lekdorpels en hoekstenen.

Na-isolatie: comfortverbetering met keramische uitstraling

Baksteenstrippen renovatieproject Zeist
Baksteenstrippen renovatieproject Zeist

Na-isolatie van buitenaf is een krachtig instrument voor comfortverbetering. Baksteenstrippen op de isolatie handhaven of versterken de bestaande beeldkwaliteit. Het resultaat is niet te onderscheiden van een traditioneel gemetselde gevel.

Snel renoveren met keramische raamdorpelelementen

Raamdorpels Forte met verstekhoeken
Raamdorpels Forte met verstekhoeken

Een raamdorpel geeft een muur karakter met een duurzame en fraaie afwerking. Een brede diversiteit aan toepassingsmogelijkheden voor zowel woningbouw, utiliteitsbouw én renovatie. Ook zijn raamdorpelaccessoires, in diverse kleuren, leverbaar voor een fraaie afwerking. Meer informatie over keramische raamdorpelelementen

Oplossingen in keramiek

Hoogwaardige keramische renovatieoplossingen dragen bij aan betere isolatiewaarden en meer wooncomfort. Een fraaie keramische buitenschil, voor gevel en dak, geeft iedere leefomgeving een impuls. Bekijk al onze keramische renovatieoplossingen in onderstaande renovatiebrochure.