Het Hollandse dak

VHV Natuurrood+ 652, VHV Rustiek Engobe 872 en VHV Blauw Gesmoord Zwart Satinet 746 | Dakrenovatie 47 Woningen | Schultzlaan, Bloemendaal | Contractor: Intersell, Amsterdam | Completion Date: 2017-01-01

De VHV dakpan: eigentijds van oudsher

Wienerberger koestert het vertrouwde Hollandse dakenlandschap. Daarom bieden we een breed assortiment typisch Hollandse dakpanmodellen, waaronder de VHV. Het Verbeterde Holle model is een breed toepasbare keramische dakpan, die onverminderd populair blijft voor nieuwbouw én renovatie.

Met de VHV Vario én VHV Klassiek biedt Wienerberger een veelheid aan keuzemogelijkheden die recht doen aan typische Hollandse daken.

Kenmerkende wenkbrauwen

Volop kleuren

Kenmerkend voor het VHV-model zijn de wenkbrauwen die zorgen voor extra watergeleiding. De licht gebogen goot gaat harmonisch over in een mooi golvende wel die aan de voorzijde is afgerond.

Stabiel op panlatten
Dankzij de dubbele ophangnokken ligt de VHV heel stabiel op de panlatten. De VHV Vario is leverbaar in maar liefst 14 verschillende kleuren.

5 kleuren
De VHV Klassiek wordt gebakken in vijf verschillende kleuren.

Verantwoorde keuze - VHV

Lokale klei, de belangrijkste grondstof

De VHV dakpannen van Wienerberger zijn een duurzame keuze. De belangrijkste grondstof voor deze dakpannen is klei. Deze klei wordt lokaal gewonnen om de transportkilometers - en daarmee de CO2-uitstoot - te minimaliseren.

Loodvrij
Bij de productie in Nederland maken we uitsluitend gebruik van loodvrije glazuren en staat het hergebruik van grondstoffen centraal.

DUBOKeurmerk
Elke VHV-dakpan van Wienerberger beschikt over het DUBOkeurmerk: een bewijs dat deze dakpan tot de milieuvriendelijkste keuze behoort. 

VHV Vario: de enige Verbeterde Holle die altijd past

De VHV Vario dakpan biedt meer flexibiliteit dan ooit. Als enige Verbeterde Holle is dit vertrouwde Hollandse, keramische dakpanmodel ook variabel verwerkbaar in de breedte.

Daardoor is de VHV Vario op elke stramienmaat met hele pannen in te dekken. Dat zorgt voor minder verwerkingstijd en lagere kosten. De VHV Vario is dan ook een efficiënte en betaalbare keuze voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Met de VHV Vario zijn bijna alle oude dakpanmodellen op hetzelfde maatritme te vervangen.

Flexibeler dan ooit
Door de variabele verwerking in de lengte én breedte wordt het nog eenvoudiger om tegen dakdoorbrekingen aan te werken (t.b.v. dakkapellen, dakvensters, geïntegreerde zonnepanelen, etc.).

Voorkom slijp- en zaagwerk
Je voorkomt slijp- en zaagwerk en het gebruik van hulpstukken wordt geminimaliseerd. Het slimme ontwerp van de wel helpt bovendien vuilopeenhoping in de zijsluiting te voorkomen.

De dakpan is te verwerken op latafstanden tussen de 288 millimeter en 308 millimeter. In de breedte tussen de 216 millimeter en 222 millimeter.

VHV Klassiek: voor een authentieke en exclusieve uitstraling

De VHV Klassiek dakpan staat voor authenticiteit en exclusiviteit. Deze dakpannen zien er niet alleen van buiten authentiek uit, dankzij het bijzondere fabricageproces hebben ze een natuurlijke tint én een door en door gekleurde basis.

Hierdoor zijn snijvlakken na slijpwerk niet zichtbaar in het dakvlak.

Renovatie en historiserende nieuwbouw
Door het unieke bakproces is de VHV Klassiek bij uitstek geschikt voor dakrenovatie bij monumentale panden of historische boerderijen. Maar ook op nieuwbouw in historiserende bouwstijl voelt de VHV Klassiek zich thuis.

Keramische afwerking in stijl
Er is een uitgebreid pakket hulpstukken beschikbaar voor de VHV Klassiek. Denk bijvoorbeeld aan doorvoerpannen, onderpannen, gevelpannen, ventilatiepannen, etc. Uiteraard allemaal van keramiek, zodat het hele dak met hetzelfde materiaal en in de dezelfde kleur en stijl kan worden afgewerkt.

Referenties

De kracht van het Hollandse dakenlandschap

Keramiek. Authentiek. Duurzaam. Tijdloos

Jaren 30 of Oudhollands: Nederlanders zijn dol op historische bouwstijlen. Keramische dakpannen vormen hierin een belangrijk onderdeel. Want we staan er niet zo vaak bij stil, maar het zijn misschien juist wel de daken die onze woningen zo uniek maken. Dat zie je als je door de straten loopt en naar boven kijkt. Keramiek op het dak en tegen de gevel geeft deze gebouwen karakter. Het is gezichtsbepalend voor onze leefomgeving. Nu én in de toekomst. Het is betrouwbaar als bouwmateriaal en duurzaam in gebruik: het gaat namelijk eeuwen mee. Dát is de kracht van keramiek.

Overige Hollandse dakpanmodellen

Het Hollandse dak - OVH

De Opnieuw Verbeterde Holle dakpan (OVH dakpan) is nu beschikbaar als een variabel verwerkbare versie, de OVH Vario.

Het Hollandse dak - Oude Holle

Het zijn vaak de daken die onze woningen uniek maken. Nostalgische dakrenovaties en nieuwbouwprojecten vragen om dakpannen met historie.

Het Hollandse dak - Tuile du Nord

De nieuwe Tuile du Nord Opalys is een grootformaat dakpan (dubbele Tuile du Nord), maar met de uitstraling van een kleinformaat. Met deze dubbele keramische dakpan geef je op efficiënte wijze karakter aan elk nieuwbouw en renovatieproject.