Het Hollandse dak

Dakrenovatie tussenwoningen, Kerkstraat, Wassenaar. Dakpannen: TdN Opalys natuurrood.  Oplevering april 2017.

Tuile du Nord Opalys

De nieuwe Tuile du Nord Opalys is een grootformaat dakpan (dubbele Tuile du Nord), maar met de uitstraling van een kleinformaat. Met deze dubbele keramische dakpan geef je op efficiënte wijze karakter aan elk nieuwbouw en renovatieproject.

Grootschalige historiserende nieuwbouw | Deelplan Keetzijde, Edam
Grootschalige historiserende nieuwbouw | Deelplan Keetzijde, Edam

De dubbele keramische dakpan voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

Het zijn vaak de daken die onze woningen uniek maken. Grootschalige dakrenovaties en historiserende nieuwbouwprojecten vragen om dakpannen met karakter. Dakpannen die passen in de bestaande gebouwde omgeving of stedelijke context. Zeker zo belangrijk is het om de kosten scherp in de gaten te houden. Vooral als het gaat om grote dakvlakken. De nieuwe Tuile du Nord Opalys biedt uitkomst. Met deze dubbele keramische dakpan geef je op efficiënte wijze karakter aan elk nieuwbouw en renovatieproject.

Gemakkelijk. Snel. Kostenbesparend

De nieuwe Tuile du Nord Opalys is een groot formaat dakpan (dubbele Tuile du Nord), maar klein in uitstraling. Hiermee creëer je dezelfde karakteristieke uitstraling als met een enkele Tuile du Nord dakpan, maar werk je stukken efficiënter dankzij het dubbele formaat. Je realiseert projecten gemakkelijker, sneller en dus tegen lagere kosten.

 

Grootschalige historiserende nieuwbouw | Deelplan Keetzijde, Edam

Comfortabel wonen in huizen die door hun historiserende bouwstijl doen terugdenken aan vroeger tijden. Nederlanders zijn er dol op en door het hele land verrijzen dan ook de mooiste nieuwbouwprojecten, die gestoeld zijn op deze gedachte. Een ervan is het deelplan Keetzijde, fase 5 van de nieuwbouwwijk de Broeckgouw in de gemeente Edam-Volendam, omringd door water en groen. Het deelplan Keetzijde heeft een eigen identiteit, die duidelijk is afgeleid van de oude kern Edam.

Klassiek jaren 30 renovatieproject | twee-onder-een-kapwoning Hilversum

In de typisch oud-Hilversumse Javalaan, in de gewilde Indische buurt, staan verschillende prachtige jaren 30 twee-onder-een-kapwoningen. Het dak van één ervan werd volledig gerenoveerd door het gespecialiseerde bedrijf AJ Dakwerken. De oude dakpannen werden verwijderd en vervangen door Tuile du Nord 44 dakpannen in de kleur natuurrood. De vooral bij gezinnen zeer populaire woningen zijn vaak uitgebouwd en beschikken over diepe privacy biedende achtertuinen van wel 25 meter diep.

Grootschalige renovatie Philipsdorp | Vooroorlogse woonwijk, Eindhoven

Om aan het begin van de 20e eeuw te voldoen aan de behoefte aan arbeiderswoningen, bouwde Philips een fabrieksdorp naast de oorspronkelijke gloeilampenfabriek. Om de woningen in de vooroorlogse buurt in ere te herstellen, startte corporatie Woonbedrijf in 2012 een grootscheepse renovatie.

Nieuwbouw met een klassiek karakter | Notariswoning, Dreumel

Op een ruim, langgerekt kavel in Dreumel, een gemoedelijk dorp aan de rivier in het Land van Maas en Waal, ligt de ruim opgezette notariswoning van de familie Elsen. De historiserende bouwstijl van de woning met karakteristieke Tuile du Nord dakpannen maakt dat deze naadloos past in de omgeving.

Grootschalige renovatie 'Tuindorp' | Pekbuurt, Amsterdam

De Van der Pekbuurt is een van de eerste ‘tuindorpen’ in Amsterdam. De buurt is opgezet als reactie op de verpauperde arbeidersbuurten in het centrum van de stad.
“Als je veel tijd en geld stopt in het renoveren van een monument, ga je voor een blikvanger op het dak: prachtige dakpannen.” Eric Schaaphok

Typisch Vechtse wijk met allure | Witte van Scholten Maarssen

In het centrum van Maarssen is recent het nieuwbouwproject Witte van Scholten opgeleverd. Op deze historische plek op steenworpafstand van de Vecht kweekte de familie Scholten 140 jaar lang cyclamen, waarvan de bekendste de witte was.

De kracht van het Hollandse dakenlandschap

Historische bouwstijlen

Jaren 30 of Oudhollands: Nederlanders zijn dol op historische bouwstijlen. Keramische dakpannen vormen hierin een belangrijk onderdeel. Want we staan er niet zo vaak bij stil, maar het zijn misschien juist wel de daken die onze woningen zo uniek maken. Dat zie je als je door de straten loopt en naar boven kijkt. Keramiek op het dak en tegen de gevel geeft deze gebouwen karakter. Het is gezichtsbepalend voor onze leefomgeving. Nu én in de toekomst. Het is betrouwbaar als bouwmateriaal en duurzaam in gebruik: het gaat namelijk eeuwen mee. Dát is de kracht van keramiek.

Overige Hollandse dakpanmodellen

Het Hollands dak - OVH

De Opnieuw Verbeterde Holle dakpan (OVH dakpan) is nu beschikbaar als een variabel verwerkbare versie, de OVH Vario.

Het Hollands dak - Oude Holle

Het zijn vaak de daken die onze woningen uniek maken. Nostalgische dakrenovaties en nieuwbouwprojecten vragen om dakpannen met historie.

Het Hollands dak - VHV

Het Verbeterde Holle model blijft onverminderd populair. De Koramic VHV (Verbeterde Holle Variabel) is een breed toepasbare keramische dakpan. Je kunt er alle kanten mee op.