Het Hollandse dak

OVH Vario natuurrood. Dakrenovatie 102 woningen, Larensestraat, Den Haag. februari 2018. Overige informatie onbekend.

De OVH: een veelzijdige dakpan

De Opnieuw Verbeterde Holle dakpan (OVH dakpan) is een absolute topper onder de dakpannen, waarmee je typische Hollandse daken creëert. Met zijn mooi golvende en traditionele uiterlijk past de OVH dakpan perfect in ons vertrouwde dakenlandschap. Met de OVH Vario én de OVH Klassiek biedt Wienerberger een passende oplossing voor ieder project. Van klein tot groot, rustiek tot modern en renovatie tot nieuwbouw.

Volop mogelijkheden

Eigentijdse kleuren

Zowel de OVH Vario als de OVH Klassiek zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Eigentijdse kleuren die gemakkelijk combineren in moderne architectuur. Maar ook klassieke tinten die perfect passen bij een traditioneler gebouw.

Beide OVH dakpannen kennen uitgebreide pakketten aan hulpstukken. Natuurlijk van keramiek en in bijpassende kleuren. Zo kun je het hele dak met hetzelfde materiaal afwerken.

Verantwoorde keuze

Duurzame keuze

De OVH Vario als de OVH Klassiek zijn, net als alle keramische dakpannen van Wienerberger, een duurzame keuze.

We winnen de klei uit Nederlandse rivieren en gebruiken zo een oneindig beschikbare natuurlijke grondstof. De klei winnen we grotendeels uit de buurt. Zo minimaliseren we de transport naar de Nederlandse bouwlocaties. En dat is wel zo milieuvriendelijk.

De OVH dakpannen van Wienerberger zijn daarom gewaardeerd met DUBO-keur.

Infographic Koramic OVH Vario dakpannen. Illustratie met kenmerken variabele zij- en kopsluitingen, mogelijkheden van passen op ieder dak van de dakpannen OVH Vario. OVH dakpannen van Wienerberger met DUBO-keur.
Infographic Koramic OVH Vario dakpannen

OVH Vario: topper in verwerkingsgemak

De OVH Vario is een variabel verwerkbare OVH dakpan. Zowel in de lengte als in de breedte. Daardoor kom je op bestaande daken altijd goed uit. De variabele verwerking in de breedte en de lengte bespaart enorm veel tijd. Dat komt de snelheid van de doorlooptijd van een renovatieproject ten goede. Die efficiëntie scheelt aanzienlijk in de kosten. Bovendien is deze pan te bevestigen met slechts een enkele tikpanhaak. Dat verkort de verwerkingstijd én bespaart geld.

Slijpen is met de OVH Vario nagenoeg overbodig geworden. Dat is handiger, sneller en mooier. Dankzij de variabele maatvoering kan de OVH Vario bovendien elke bestaande OVH vervangen. Ideaal voor iedere renovatie.

En met de variabele breedte is de OVH Vario op elke stramienmaat in te dekken. Dat maakt deze OVH dakpan ook perfect bruikbaar voor nieuwbouw.

Ideaal voor renovatie en nieuwbouw

Bij dakrenovaties pas je de uitvoering van je werkzaamheden aan op bestaande situaties. Anders dan bij nieuwbouw, heb je te maken met de bestaande omstandigheden en beperkingen van de woning of het gebouw. Dat betekent dus dat je soms niet kan werken met bepaalde materialen, omdat de maten voor beperkingen zorgen. Met de OVH Vario dakpan is dit opgelost.

Dankzij de variabele verwerking kan de OVH Vario dakpan bovendien elke bestaande OVH vervangen. Dat maakt de dakpan uitermate geschikt voor iedere renovatieklus. En met de variabele breedte is de OVH Vario ook op elke stramienmaat in te dekken. Dat maakt deze pan perfect bruikbaar voor nieuwbouw.

Voordelige verwerking

Het sluitprincipe hebben we zo geconstrueerd dat je de pan met een enkelvoudige tikpanhaak bevestigt. Dat scheelt aanzienlijk in de verwerkingskosten én -tijd. Verder is er een uitgebreid pakket aan bijpassende hulpstukken beschikbaar. Van nok- en schubvorsten tot knikpannen, chaperonpannen en nog veel meer. Natuurlijk van keramiek. Want het is wel zo fijn om het hele dak met hetzelfde materiaal af te werken.

Geschikt voor ieder hellend dak

De OVH Vario is door de variabele verwerking geschikt voor ieder hellend dak. Deze pan is zowel in lengte als breedte variabel verwerkbaar en dat biedt volop voordelen bij renovatie. De dakpan is te verwerken op latafstanden tussen de 305 millimeter en 320 millimeter. In de breedte tussen de 200 millimeter en 204 millimeter. Dankzij deze flexibiliteit is pannen op maat slijpen verleden tijd. Kortom: door zijn maatvoering is de OVH Vario op vrijwel alle bestaande OVH’s in te dekken.

 

Koramic OVH dakpannen. Dakpannen:  OVH Klassiek. OVH dakpannen van Wienerberger met DUBO-keur in verband met duurzaamheid en mileuvriendelijkheid.
Koramic OVH Klassiek

OVH Klassiek: de klassieker onder de dakpannen

De OVH Klassiek is een bijzondere, hoogwaardige OVH dakpan met een authentiek uiterlijk. Hij past hierdoor perfect bij traditionele Hollandse daken.

Voor dakrenovatie bij monumentale panden bijvoorbeeld, of rustieke boerderijen. Maar ook prestigieuze nieuwbouw in historiserende bouwstijl werk je perfect af met de OVH Klassiek.

Authentieke productie

De OVH Klassiek dankt zijn uiterlijk aan de uitzonderlijke fabricage bij Wienerberger Janssen-Dings in Tegelen. Janssen-Dings kent een rijke geschiedenis, die ooit begon in 1892 in het Limburgse Belfeld. Janssen-Dings maakt klassieke dakpannen die historie ademen: het productieproces is volledig gemoderniseerd, maar de authentieke fabriek is grotendeels blijven bestaan. Het bedrijf is toegerust op grootschalige productie dakpannen op donkere en rode scherf.

Ruime keuze

De OVH Klassiek is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, waaronder ook de bijzondere afwerkingstechnieken vieilli rood en vieilli blauw. Verder is er een uitgebreid pakket aan bijpassende hulpstukken beschikbaar. Van doorvoerpannen tot ventilatiepannen en nog veel meer. Natuurlijk van keramiek. Want het is wel zo prettig om het hele dak met hetzelfde materiaal af te werken.

Kwaliteiten van keramiek

Keramiek heeft veel verschillende positieve eigenschappen. Want kies je voor keramisch bouwmateriaal? Dan kies je ervoor om duurzame waarde toe te voegen aan een woning of gebouw. Keramiek geeft een sfeervolle impuls aan een stedelijke leefomgeving. Het behoudt zijn kleur en blijft daardoor mooi. Andere voordelen van keramische dakpannen zijn de lange levensduur en het minimale onderhoud. Een duurzame keuze dus.

Zorgvuldige stadsreparatie | Transvaalbuurt Amsterdam

Archtitect Willem Leliman zal posthuum zeer tevreden zijn met de renovatie van zijn Tugelablokken. De architect van nu, M3H, noemt het “een zorgvuldige stadsreparatie”.

Modern herstelwerk van binnenstedelijk tapijt | Groote Markt, Vlissingen

Oude tijden herleven in de binnenstad van Vlissingen. In het gebied tussen de boulevard, de Spuistraat en het Bellamypark heeft Marsaki in opdracht van l’Escaut Woonservice het opvallende nieuwbouwplan ‘Groote Markt’ ontwikkeld.

Hulde voor het geduld van de opdrachtgever | Luxe villa, Someren

Op 23 juni 2016 trok een super-cel, het zwaarste type onweer, over Oost-Brabant. Een mortiervuur van hagel, formaat tennisballen, richtte voor 500 miljoen verzekeringsschade aan.

De kracht van het Hollandse dakenlandschap

Historische bouwstijlen

Keramische dakpannen zoals de OVH dakpan trekken de aandacht. Ze geven karakter aan onze woningen en brengen de schoonheid van een woonomgeving echt naar boven. Keramiek kenmerkt zo het Nederlandse straatbeeld.

Jaren 30 of Oudhollands: Nederlanders zijn dol op historische bouwstijlen. Keramische dakpannen vormen hierin een belangrijk onderdeel. Want we staan er niet zo vaak bij stil, maar het zijn misschien juist wel de daken die onze woningen zo uniek maken. Dat zie je als je door de straten loopt en naar boven kijkt. Keramiek op het dak en tegen de gevel geeft deze gebouwen karakter. Het is gezichtsbepalend voor onze leefomgeving. Nu én in de toekomst. Het is betrouwbaar als bouwmateriaal en duurzaam in gebruik: het gaat namelijk eeuwen mee. Dát is de kracht van keramiek.

Overige Hollandse dakpanmodellen

Het Hollands dak - Tuile du Nord

De nieuwe Tuile du Nord Opalys is een grootformaat dakpan (dubbele Tuile du Nord), maar met de uitstraling van een kleinformaat.

Het Hollands dak - Oude Holle

Het zijn vaak de daken die onze woningen uniek maken. Nostalgische dakrenovaties en nieuwbouwprojecten vragen om dakpannen met historie.

Het Hollands dak - VHV

Het Verbeterde Holle model blijft onverminderd populair. De Koramic VHV (Verbeterde Holle Variabel) is een breed toepasbare keramische dakpan. Je kunt er alle kanten mee op.