Producttypen

Wienerberger straatbakstenen

Straatbakstenen

Wienerberger produceert straatbakstenen in vormbak, wasserstrich en strengpers. De kwaliteit van deze klinkers is onovertroffen door consistent kwaliteitsbeleid van Wienerberger. Duurzame en mooie straatstenen.

 

Vormbak en wasserstrich

Straatbakstenen

Wienerberger produceert kwalitatief hoogwaardige straatbakstenen in vormbak en wasserstrich. Stuk voor stuk duurzame en blijvend mooie straatstenen, met een wetenschappelijk bewezen levensduur van meer dan  125 jaar.

Deze straatbakstenen zijn leverbaar in vele kleuren en formaten. Hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden onuitputtelijk.

Strengpers

Straatbakstenen

Wienerberger produceert ook strengpers straatbakstenen. De kwaliteit van deze  straatbakstenen is onovertroffen door consistent kwaliteitsbeleid van Wienerberger. Duurzame en mooie straatstenen.

Wienerberger heeft een groot assortiment strengpers straatbakstenen. De vele kleuren en afwerkingen bieden onuitputtelijke mogelijkheden.

Getrommeld

Straatbakstenen

Wienerberger biedt zowel strakke als getrommelde straatbakstenen. Getrommelde straatbakstenen vormen een vast deel binnen het brede Wienerberger assortiment straatbakstenen, genaamd Oudhollands. De nabewerking simuleert een natuurlijke veroudering, werkt sfeer verhogend en zorgt voor een rustieke uitstraling.

Minder zware belasting 
Getrommelde straatbakstenen zijn hoogwaardig gebakken straatbakstenen, met name geschikt voor publieke ruimten zonder zware belasting zoals wandelpaden, voetgangersgebieden en parken.

Geglazuurd

Straatbakstenen

Geglazuurde straatbakstenen vormen een visueel aantrekkelijk alternatief voor getrokken wegmarkeringen en zijn breed inzetbaar.

Kleurrijk gemarkeerd
Geglazuurde straatbakstenen zijn bijzonder geschikt voor het goed zichtbaar markeren van looproutes, fietspaden, parkeervakken of rijstroken.

In het assortiment zijn drie standaard kleuren geglazuurde straatbakstenen, hemelsblauw, kobaltblauw en wit. Op aanvraag meerdere kleuren mogelijk. De stenen zijn in waal-, dik- en keiformaat leverbaar.  

Specials

Straatbakstenen

Blindegeleide straatbakstenen

Deze reliëfstructuren helpen visueel gehandicapten de juiste looproute te vinden én ze te wijzen op gevaren, zoals bij oversteekplaatsen. De keramische blindegeleidestenen zijn naadloos te integreren in de reguliere bakstenen bestrating. Verkrijgbaar in diverse patronen en kleuren.

Epoxy geleidelijnen of -noppen 

Deze unieke epoxy geleidelijnen of -noppen worden met sjablonen rechtstreeks op de ondergrond aangebracht. De kleur kan desgewenst geheel worden afgestemd op de kleur van de klinkers. Alle formaten kunnen worden belijnd of van noppen voorzien.

Renovatie straat | Zoutkamp, Friesland | Straatbaksteen: Rosa wasserstrich DF

Meer weten over straatbakstenen?

Neem contact op met onze straatbaksteenspecialisten.