MAARSSEN-DORP

Renovatie straat, Centrum, Maarssen. Straatbakstenen: Varia Wasserstrich Getrommeld Maarssen.

MAARSSEN DORP – Aansluitend bij het oude centrum

Maarssen-Dorp is een historisch plaatsje dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Stichtse Vecht. Het sfeervolle centrum heeft met z’n grachtjes en eeuwenoude grachtenpanden wel wat weg van Amsterdam, maar dan op veel kleinere schaal. Een deel van het centrum, de Kaatsbaan, is autovrij gemaakt.

De gemeente moest voor dit project op zoek naar een passende bestratingsoplossing.

Oud en nieuw

Voor de herbestrating koos de gemeente voor een specifieke sortering onbezande en getrommelde straatbakstenen uit de Wienerberger Oudhollands collectie: de Wienerberger Novoton wasserstrich getrommeld en Brons wasserstrich getrommeld.

De nieuwe straatbakstenen werden toegepast in de rijbaan, terwijl voor de trottoirs de eerder geleverde straatbakstenen werden hergebruikt.

Afgestemd op de panden

Projectleider Civiele Techniek Adriaan Drenth: “In totaal ging het om 1.700 m² herbestrating. Omdat bij de herinrichting de rijbaan met oude gebakken dikformaten verviel, moesten er waalformaten bijgeleverd worden.

Bij de keuze van deze nieuwe mix is niet alleen naar de bestaande bestrating gekeken, maar ook naar de uitstraling van de panden in het oude centrum. Het resultaat voldoet aan onze verwachtingen, omdat de mix van nieuw gebakken waalformaten de uitstraling geeft van een oude verharding.

Ook de inwoners en ondernemers zijn tevreden over de uitvoering en het eindresultaat.”

“De mix van nieuw gebakken waalformaten geeft de uitstraling van een oude verharding. Daarmee voldoet het resultaat aan onze verwachtingen.”

-Adriaan Drenth, projectleider civiele techniek