Frans pleintje in hartje Rijssen

Frans pleintje in hartje Rijssen Plan Tusveld, Rijssen-Holten

Herontwikkeling Plan Tusveld | Rijssen-Holten

Op Funda staat het laatste van de drie penthouses nog te koop. Je bezit iets moois voor € 415.000 v.o.n. Achter heeft Rozengaarde 14 303 een vrij dakterras van 20 meter. Aan de straatkant word je ‘mede-eigenaar’ van een heerlijk Frans pleintje.

Plan Tusveld

Plan Tusveld is een ontwikkeling van Bouwbedrijf Wessels te Rijssen. Op de begane grond is de bibliotheek en daarboven, in drie bouwlagen, kwamen 21 appartementen. Het plan ligt naast de Schildkerk uit de 15e/16e eeuw. De bebouwing van het straatje zelf, de Rozengaarde, dateert uit de 19e eeuw. De architectuur van plan Tusveld (Leeflang architectuur) kreeg een historiserend karakter.

Ongedwongen sfeervol

Maar dan, dat heerlijke pleintje. Open en groen. De foto’s tonen de ongedwongen sfeer en de speelse indeling, met een bomenrij aan de Rozengaarde, zitelementen in het groen en nieuwe terrasmogelijkheden. Voor de realisatie van deze ‘ronde vormen’ tekende Netters Infra uit Enschede, dat ook het profiel van de rijweg voor het gemeentehuis op oude wijze herstelde. De voorheen 40 openbare parkeerplaatsen zijn verdwenen. Onder het maaiveld is een parkeergarage gekomen, die aansluit op de al langer bestaande parkeerkelder van het stadhuis.

Keramiek in omgeving

Waarom keramiek en waarom juist deze sortering? Raymond Burger van het gemeentelijk ingenieursbureau: “Keramiek past in de omgeving. In de buurt lagen al de zwarte Nero en de rode Paviona. En de gele Siena geeft een lichtwarme kleur die zeer goed aansluit bij de zwarte banden van natuursteen en de groene eilanden.” Burger, met veel Overijsselse nuchterheid en bescheidenheid: “Een pleintje om trots op te zijn.”

  • Ontwerp/architect: Ingenieursbureau Gemeente Rijssen-Holten
  • Opdrachtgever: Gemeente Rijssen-Holten
  • Aannemer: Netters Infra, Enschede
  • Jaar van realisatie: 2015
  • Straatbakstenen: Wienerberger - Siena, Nero WF en Paviona WF en DF

Toegepaste producten

Onderstaande producten zijn toegepast in dit project. Naast technische informatie vind je op de productpagina's ook verwijzingen naar beschikbare tools en services. Daarnaast tonen we diverse referentieprojecten waar dit specifieke product ook is toegepast.