De Warande: schoolvoorbeeld van succesvolle samenwerking

Nieuwbouw 31 woningen | Warande, Waddinxveen | Gevelbakstenen: Tamarin Falls WS WF, Osbo Falls WS WF en een mix Darwin Falls Multi WS WF en de Rinko Falls WS WF | Architect: Houweling Architecten, Bleiswijk | Aannemer: Thuis in Bouwe, Meerkerk

Nieuwbouw 31 woningen | Warande, Waddinxveen

Wie op de A12 van Zoetermeer naar Gouda de afslag Zevenhuizen neemt, ontmoet direct polders, ruimte, rust en groen. En De Warande: een unieke mix van 31 prachtige woningen met een landelijk/modern karakter. De Warande is een succesvol project van Thuis in Bouwen, een groep van vier aannemersbedrijven Bot & van der Ham, HMU Olsthoorn, Drent & Welling Bouw en Zee&Bra bouw, Wienerberger en BMN Nieuwegein. HMU Olsthoorn is hierin de bouwpartner.

Thuis in een landelijke omgeving

De architect die de woningen voor De Warande heeft ontworpen, liet zich inspireren door het landschap en het Hollandse landschap. De Thuis in Bouwen-partners benutten elkaars kennis en kunde om de visie van de architect optimaal tot leven te brengen in de prachtige woningen. Dat begint zoals altijd in het Inspiratiecentrum in Meerkerk, waar een selectie van gevelstenen en dakpannen van Wienerberger wordt gepresenteerd.

Warme, stabiele relatie

Thuis in Bouwen, BMN Nieuwegein en Wienerberger overleggen meerdere malen per jaar over hun projecten en actuele product- en marktontwikkelingen. Er is dan ook een warme en stabiele relatie gegroeid, van waaruit naar de projecten en toegepaste producten wordt gekeken. Om optimaal aan te sluiten bij de wensen van de architect, is voor De Warande gekozen voor de gevelbakstenen Tamarin Falls, Osbo Falls, Darwin Falls Multi en Rinko Falls.

Vanaf het begin betrokken

Henk Oskam, Verkoop buitendienst van BMN Bouwmaterialen: “Thuis in Bouwen werkt zoveel mogelijk met vaste partners. Dit betekent o.a. dat we na de ondertekening van het bouwcontract de materiaalkeuzes maken vanuit ons inspiratiecentrum. Doordat we als partner/leverancier van gevelstenen en dakpannen vanaf het begin zijn betrokken, konden we met de materiaalkeuze optimaal inspelen op de wensen van de architect en opdrachtgever. Naast de keuze van gevelstenen is bijvoorbeeld ook de kleur van de voeg belangrijk voor het totale gevelbeeld.”

Niet-alledaagse geveluitstraling

Oskam: “Voor De Warande zochten we een niet-alledaagse geveluitstraling. Omdat enkele woningen een witte uitstraling (gekeimd) hebben, was het een uitdaging om eenheid te creëren. Dit is gelukt door niet alleen de genoemde vier sorteringen in wasserstrich toe te passen, maar daarnaast ook onderlinge mix-sorteringen te maken. Zo is bijvoorbeeld de Darwin Falls met de Rinko Falls gemixt om harde overgangen tussen de woningen onderling en in het gehele straatbeeld te voorkomen.” 

Vaste partners

Door te werken met keramische producten, zoals gevelstenen en dakpannen, heb je veel invloed op het eindresultaat van de woning of zelfs de hele straat, zoals bij De Warande. Oskam: “Dat geeft veel positieve energie en stelt je als leverancier in staat om echt toegevoegde waarde te leveren. Een belangrijk deel van het succes van dit project ligt ook in het werken met vaste partners. We weten vooraf waar we aan toe zijn en wat we van elkaar kunnen verwachten. Mede doordat we al vele jaren samenwerken, kennen we elkaar onderling goed en wordt er tijdig aan de bel getrokken als het nodig is. Dat maakt de samenwerking prettig en efficiënt en zorgt voor mooie resultaten!”

  • Architect: Houweling Architecten, Bleiswijk
  • Aannemer: Thuis in Bouwen, Meerkerk
  • Bouwmaterialenhandelaar: BMN Nieuwegein
  • Gevelbaksteen: Tamarin Falls WS WF, Osbo Falls WS WF en een mix Darwin Falls Multi WS WF en de Rinko Falls WS WF
Nieuwbouw 31 woningen | Warande, Waddinxveen | Gevelbakstenen: Tamarin Falls WS WF, Osbo Falls WS WF en een mix Darwin Falls Multi WS WF en de Rinko Falls WS WF | Architect: Houweling Architecten, Bleiswijk | Aannemer: Thuis in Bouwe, Meerkerk

Wil jij ook een uniek project aanleveren?

Iedere maand kiezen we een bijzonder project, gebouwd met premium of exclusief gevelstenen geleverd door een BMN vestiging. Het winnende verkooppunt ontvangt een leuke verrassing!  

Doe mee! Mail een paar foto's met vermelding van de plaatsnaam en korte toelichting.