Reference photo renovation single family in Zurenborg

FRISSE, GROENE RUIMTE IN EEN STEDELIJKE OMGEVING

Uitbouw tussenwoning | Zurenborg, België

GROEN GEGLAZUURDE GEVEL

Het herenhuis in het Belgische Zurenborg is gebouwd met traditionele bakstenen; de uitbouw aan de achterkant is van hetzelfde materiaal, maar dan met stralend groene glazuurstenen.

Reference photo renovation single family in Zurenborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

DE KLEUR GROEN STRAALT KALMTE UIT EN GEEFT KRACHT EN ENERGIE.”

GLANZENDE GROENE GEVEL VOOR EEN UITBOUW

Groen is in. Een groen dak, een groene gevel, creatieve ideeën te over. Kamerplanten en plantenmotieven zijn terug en combineren urban flair met natuurlijke accenten. De kleur groen straalt kalmte uit en geeft kracht en energie. De buitenschil van de uitbouw van dit herenhuis volgt deze trend ook. Aan de straatkant ziet het gebouw er klassiek uit, maar in de achtertuin is het spannende contrast zichtbaar dankzij de opvallende glazuurbakstenen. Een hedendaagse geveloplossing past perfect binnen de bestaande oude scheidingsmuren.

 

 

 

Reference photo renovation single family in Zurenborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE ACHTERBOUW

Om meer ruimte te creëren in de oorspronkelijke opzet was een uitbouw nodig. Hierin zijn een nieuwe keuken en eetkamer voor de hele familie aangebracht. De art-nouveautegels in de eetkamer hebben ook een groene tint. De keuze voor dezelfde kleur voor de achterbouw was snel gemaakt.

In de achtertuin werd de achtergevel teruggebracht tot de lijn van het oorspronkelijke gebouw. Hierdoor ontstond de hoognodige ruimte om nog een verdieping te bouwen voor de nieuwe uitbouw. De bestaande ramen werden zoveel mogelijk intact gelaten om maximaal daglicht binnen te laten.

SPECIALE KLEUR EN VERTICAAL METSELWERK

Naast een frisse kleur geven de geglazuurde bakstenen een ruimtelijke dimensie aan de gevel. Er is gebruik gemaakt van verticaal metselwerk en een aantal bakstenen zijn 90° gedraaid, zodat de doorlopende mortellagen verticaal zijn, een goede optie voor het ontwerpen van sprekende gevels. Het volume van de glazuurstenen sluit prachtig aan bij de klimplanten die tegen de achterbouw over de scheidingsmuren groeien. Hierdoor ontstaat er een frisse, groene ruimte in een stedelijke omgeving.

 

 

 

UITBOUW TUSSENWONING

 
 

PRODUCTEN
Maatwerk | glazuurbakstenen

CATEGORIE
Uitbouw, Rijwoning, Eengezinswoning

ARCHITECT
P8-Architecten, Hansi Ombregt, Schoten

OPDRACHTGEVER
Particulier