Sfeerbeeld van de Mineral Crystal en Pearl glazuurstenen gemixed

DE KRACHT VAN HET GLANZEND VLAK

Glazuurbakstenen

VEELZIJDIGER DAN OOIT

Bij steeds meer projecten, zowel nieuwbouw en renovatie als restauratie, speelt de geglazuurde baksteen een glansrol. Een glans die niet snel verloren gaat, want keramische materialen overleven honderden, zo niet duizenden jaren. Dat geldt zeker voor een verglaasde baksteen. Wienerberger biedt drie krachtige en inspirerende series, elk met een eigen karakter. Buiten de series om heb je de mogelijkheid om op projectbasis glazuurbakstenen met een geheel eigen uitstraling te ontwikkelen.

Sfeerbeeld van een mix van Crystal en Pearl glazuurstenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INDIVIDUELE UITSTRALING

Een maatwerkproject begint met een onderzoekstraject naar de opties op het gebied van kleur, kleurnuances, textuur, vorm en glansgraad. Vrijwel alles is mogelijk. We kijken hierbij niet alleen naar de steen zelf, maar naar het gehele ontwerp. Zo kan de oriëntatie van een gebouw meespelen bij de keuze voor de glansgraad. Ook de voegkleur luistert heel nauw; die moet het beoogde effect ondersteunen.

 

Sfeerbeld van geglazuurde bakstenen met speciale coating en kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECIALE EFFECTEN EN VORMEN

Het glazuur van de bakstenen kan van een speciaal effect worden voorzien, bijvoorbeeld een metallic effect. Hiervoor voegen we bepaalde toeslagmaterialen toe aan het glas, de basisgrondstof van de glazuurlaag. Deze worden met de toplaag van de steen in het glazuur meegebakken. Om maximale ruimte voor individuele expressie te creëren, is het ook mogelijk om te variëren met steenvormen.

 

Sfeerbeld van geglazuurde bakstenen met speciale coating en kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSPIRERENDE GEVELTAAL

Glazuurbakstenen spreken een inspirerende geveltaal, bijvoorbeeld met combinaties van verschillende texturen, formaten en vormen. Een speels kleurenpalet kan ook, om extra expressie te geven aan een wand of gevel. Accenten en vlakken met glazuurbakstenen zorgen voor contrasten in kleur of textuur met andere materialen. De mogelijkheden zijn oneindig, ook bij restauratie of uitbreiding door bestaande glazuurbakstenen exact te kopiëren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze glazuurbakstenen zijn standaard verkrijgbaar in drie krachtige en inspirerende series: Crystal en Pearl. Elke serie heeft een geheel eigen karakter. Daarnaast gaan we in maatwerktrajecten graag samen met je aan de slag om glans te geven aan jouw volgende project!

Sfeerbeld van geglazuurde bakstenen met speciale coating en kleuren

 

 

Sfeerbeld van geglazuurde bakstenen met speciale coating en kleuren